Gökçek'e suç duyurusu

TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve EGO genel Müdürü Ulu hakkında mehkeme kararını uygulamadıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Yayınlanma: 28.08.2009 - 08:45
Abone Ol google-news

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, EGO'ya yapılan zamlar hakkında Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve EGO genel Müdürü Ömer Ulu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Çetin yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, geçen yılın Ekim ayında ulaşım hizmetlerine yapmış olduğu zammın hukuka, hakkaniyete, külfetlerin adil dağıtılması ilkesine ve kamu yararına aykırı bulunduğu için Ankara 9. İdare Mahkemesi tarafından yürütmesinin durdurulmasına karar verildiğini hatırlattı. Çetin, "Mahkeme kararına uymayan şüphelilerin yani Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ve EGO Genel Müdürü Ömer Ulu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk."

Uygulanan 1 kuruşluk indirimin de bir kandırmacadan ibaret olduğunu ifade eden Çetin, Belediye tarafından satılan biletlerin eski fiyatta satıldığını, dolmuş ve özel otobüslerin de eski fiyatta yolcu taşıdıklarını bildirdi.

Çetin, "EGO kartları üzerinde bir biniş için 1 kuruş eksik yazılması hiçbir anlam ifade etmektedir. Çünkü ne birer kuruşlar geri ödenmekte ne de biniş hakkı verilmektedir. Fiilen indirdik dedikleri 1 kuruşları da gasp etmektedirler" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler