"Gökova Pedallarımın Altında"

Muğla Bisiklet topluluğu üyelerince, ''çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak ve bisikletin insan sağlığına olumlu etkisine dikkat çekmek'' amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Gökova Pedallarım Altında'' etkinliğine katılan bisikletçiler Marmaris'e ulaştı.

Yayınlanma: 28.10.2009 - 15:08
Abone Ol google-news

Marmaris Atatürk Meydanı'nda toplanan ve aralarında İngiliz, Belçikalı ve ABD'lilerin de bulunduğu 150 bisikletçi saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Muğla Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Dilek Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gökova'dan Marmaris'e kadar 267 kilometre yol katettiklerini ve turlarının burada sona erdiğini söyledi.

Sağlıklı bir yaşam ve temiz bir çevre için bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğine işaret eden Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kentlerde bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için bisiklet yollarının yapılması, trafikte bisikletlilere saygı gösterilmesi, ulaşımda ciddi bir alternatif olan bisikletli yaşam için devlet politikalarının geliştirilmesi ve bisiklet sporuna ve sporcularına sahip çıkılmasını talep ediyoruz. Ülkemizde spor ile turizmi birleştirmek, bir kültür ve turizm kenti olan ilimizde spor ile doğanın ve kültürün korunmasına katkı sağlamak için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz.''

Bulut, amaçlarının bisiklet sporunun insan sağlığına ve çevreye olan olumlu etkilerine dikkat çekmek ve çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak olduğunu da kaydetti.

Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektiren bisikletçiler, alandan ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler