Google'a hırsızlık şoku

Özel bir proje de çalındı

Yayınlanma: 29.07.2014 - 08:50
Abone Ol google-news

ABD’de yaşayan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün Google’da üst düzey yönetici olarak çalışan kızkardeşi Seval Öz, tatil için geldiği İstanbul’da hırsızlık şoku yaşadı. Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Swarovski mücevher mağazasında tezgâh üzerine koyduğu çantası 3 kadın tarafından çalınan Öz, çantadaki 3 hafıza kartında özel bir projenin yer aldığını söyledi.

Google’da “İnsansız Otomobil Projesi”nin başında bulunan Seval Öz’ü zor durumda bırakan hırsızlık olayı 20 Temmuz günü saat 17.20’de meydana geldi. “Balenciaga” marka sarı renkteki çantasını tezgâhın üzerine koyan Öz, mağazadaki ürünlerle ilgilenirken, ikisi türbanlı üç kadın, çantayı alıp hızla mağazayı terk etti. Öz, bir süre sonra çantanın çalındığını fark etti. Mağaza görevlileri durumu hemen polise bildirdi. Güvenlik kamerasındaki görüntüleri inceleyen polis, 3 kadını bulmak için harekete geçti.

Olayı Google’a ve Amerikan Konsolosluğu’na da bildirdiğini belirten Seval Öz şunları söyledi: “Çantamda binlerce dolarlık ziynet eşyası, kredi kartlarım, cep telefonları ve bir miktar para vardı. Ancak daha da önemlisi Google’da önemli proje bilgilerinin yer aldığı 3 hafıza belleğinin gitmiş olması. Pasaportum da çalındığı için şu an Amerika’ya dönemiyorum. Bellek kartlarının içinde Google’a ait gizli proje bilgileri yer alıyordu. Olayı Google’a ve Amerikan Konsolosluğu’na bildirdim. Pasaportum, kimliklerim ve proje bilgilerinin olduğu hafıza kartlarım geri gelsin yeter.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler