'Göreviniz olmayan fantastik işlerle uğraşmayın'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Sayın Çiçek, sizi aşan, göreviniz olmayan fantastik işlerle uğraşmayın. Anayasanın üstünlüğü ilkesini ve TBMM'nin hukukunu koruyunuz, bunun için mücadele ediniz'' dedi.

Yayınlanma: 29.08.2012 - 12:28
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yaptığı yazılı açıklamada, CHP olarak, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten her zaman Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'ne uygun hareket etmesini, kendisini seçen ve uzun süre içinde bulunduğu partiden kurtarmasını talep ettiğini belirtti.

Çiçek'in TBMM Başkanı olduktan sonra yeni bir Anayasa yapmayı öne çıkardığını, bunun için çalışmalar başlattığını ifade eden İnce, ''Oysa bu çalışma 8 milletvekili tutukluyken başarılı olmaz dedik. Milletin iradesi cezaevindeyken, yeni anayasa üzerinden özgürlük vaat etmek sadece laftır, demagojidir, boşa kürek çekmektir dedik. Nitekim gelişmeler bizleri bu konuda haklı çıkardı'' görüşünü savundu.

Çiçek'in teröre karşı ulusal uzlaşmadan bahsettiğini belirten İnce, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ''Ama Anayasa ihlal edilerek, Meclis devre dışı bırakılarak bir başka ülkenin teröristleri beslenirken, onların eline silah verilip eğitilirken, gece ölüm avına çıkarılıp, gündüz korunurken, sesiniz çıkmıyor. Türkiye Cumhuriyeti bir başka ülkenin teröristlerini besleyerek, kendi ülkesindeki teröristle mücadele edemez, uzlaşma da yaratamaz. Sayın Çiçek, Hatay'daki askeri kampta eğitilenler Türkiye Cumhuriyetinin imza koyduğu hangi uluslararası anlaşmanın, gereği oradadırlar? Hükümetin bir başka ülkenin askeri olarak tanımladığı insanları kendi topraklarımızda TBMM'nin hangi kararıyla o kamplara getirdik? Yapılanlar açıkça Anayasanın 90. ve 92. maddelerine aykırıdır.''

İnce, Uludere olayını araştıran TBMM komisyonuna yetkililerin bilgi vermediğini, milletin vekillerinin, iktidarın ördüğü bürokratik duvarı aşamadığını, askeri yetkililerin komisyonu oyaladığını öne sürerek, Çiçek'in buna tepki göstermediğini iddia etti.

''Sayın Çiçek, sizi aşan, göreviniz olmayan fantastik işlerle uğraşmayın, Anayasanın üstünlüğü ilkesini ve TBMM'nin hukukunu koruyunuz, bunun için mücadele ediniz'' ifadesini kullanan İnce, Türkiye'nin bugün Suriye iç savaşında açıkça taraf olduğunu ileri sürdü.

İnce, ''Sizi bir kez daha milletin iradesinin ve anayasanın üstünlüğü ilkesini korumaya davet ediyoruz. Bulunduğunuz makam bu ülkenin kurtuluşunu örgütleyen yüce kurumun başı, bu mücadeleyi örgütleyen Atatürk'ün makamıdır. Siz vatandaş Cemil değilsiniz. TBMM Başkanısınız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler