''Görünmeyen''in gişe geliri depremzedelere

Ünlü yönetmen Ali Özgentürk'ün, bugün vizyona giren ''Görünmeyen'' filminin 2 haftalık gişe geliri, Vanlı depremzedelere bağışlanacak.

Yayınlanma: 11.11.2011 - 11:00
Abone Ol google-news

İki haftalık gişe geliri Van'daki depremzedelere ulaştırılacak filmde, dönemin en parlak klasik müzik bestecilerinden Macar Bela Bartok'un 1930'lu yıllarda Türk müziğini keşfetmek için Anadolu'ya yaptığı zorlu yolculuk ve bu yolculuğun günümüze yansımaları anlatılıyor.

Ahmet Mekin'e İstanbul Film Festivali'nde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü kazandıran filmde, ünlü besteciyi Alman oyuncu Udo Kier canlandırıyor. Ünlü aktör Halil Ergün'ün konuk oyuncu olarak yer aldığı filmde Cannes Film Festivalinde jüri özel ödülü alan yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın ''Bir Zamanlar Anadolu'da'' filminin başrol oyuncusu Muhammet Uzuner ile Udo Kier, Gürgen Öz, Ahmet Mekin, Hakan Eratik, Sezen Eray ve şarkıcı Kubat rol alıyor.

''Hazal'', ''At'', ''Bekçi'', ''Su da Yanar'', ''Balalayka'' gibi filmlerle tanınan yönetmen Ali Özgentürk, Altın Koza Film Festivali'nde yaşam boyu onur ödülüne layık görülmüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler