Görüntüleri kim sildi?

Gezi Parkı Direnişi sırasında 2 Haziran’da eli sopalı bir grup tarafından öldüresiye dövülen ve 38 günlük yaşam savaşını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin avukatı Önder Öztürk, ortaya çıkan yeni görüntülerle ilgili “Bu görüntüler Beşik Otel’den alınan görüntüler. Eldeki görüntüler takip edilerek olay çözüme kavuşturulur” dedi.

Yayınlanma: 13.07.2013 - 06:46
Abone Ol google-news

Emniyet Genel Müdürlüğü eksik görüntülerin, alındığı otelden kaynaklandığını savunurken Beşik Oteli’nin yöneticileri ise “Biz tüm görüntüleri polise verdik. Eksik yoktu. Görüntüleri silip vermemiz söz konusu değildir” dedi.

KorKmaz’ın Gezi eylemleri sırasında elleri sopalı bir grup tarafından dövülerek komaya sokulmasıyla ilgili 3 MOBESSE kamerasından ikisinde görüntü olmadığı 3. kameradan alınan görüntülerin de tahrip edildiği ortaya çıkmıştı. Korkmaz’ın ölümünden sonra dün basına sızan bir kamera görüntüsünde ise 5-6 kişilik elleri sopalı bir grubun bir kişiyi öldüresiye dövdüğü görülüyor. Bilirkişi raporunda, “sivil polis olduğu sanılan veya polisin yanında yer alan gaz maskeli, ellerinde cop, beyzbol sopasına benzer sopa bulunan bir grubun kameralara yansıdığı, bir eylemciye sopalarla vurdukları, sokakta topluca eylemci kovaladıkları” belirtiliyor. Kameralarda ayrıca Korkmaz’ın bir arkadaşıyla birlikte görüldüğü, dövüldüğü anın kayıtlara yansımadığı bildirildi. Raporda, “Dayak görüntüleri başladıktan sonra 18-20 dakikalık bir kaydın bulunamadığına” dikkat çekiliyor.

Korkmaz’ın ailesinin avukatı Önder Öztürk, yeni görüntülerin Ali İsmail Korkmaz’ın da saldırıya uğradığı sokaktaki Beşik Otel’in kamera görüntüleri olduğunu belirterek “Ellerinde gaz maskesi bulunan 4 şahıs, sopalarla vatandaşlara saldırıyor. Bu görüntüler ve bahsedilen 41 görüntü silinse bile bizlere fikir veriyor” dedi.

Gizli tanığa ret

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bütün kamera görüntüleri üzerinde gerekli incelemenin bilirkişiler ve Jandarma Kriminal Laboratuvarı tarafından hassasiyetle yerine getirildiği ve şüphelilerin belirlenmesi için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü savunuldu. Olayla ilgili ertesi gün keşif yapıldığını ve 3 esnafın tanık olarak dinlendiğini ifade eden savcılık, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli doktor ve polis memurları hakkında soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Savcılık olayı gördüğünü belirten bir kişinin gizli tanık olma talebinin ise “Şüpheliye isnat edilen suçun örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlardan olmaması” nedeniyle reddedildiğini savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler