Grizu faciasında ölen işçiler anılıyor

Grizu patlaması nedeniyle 2009'da meydana gelen göçükte ölen 19 kişi, olayın 2. yıl dönümünde düzenlenen yürüyüşle anılıyor.

Yayınlanma: 09.12.2011 - 17:38
Abone Ol google-news

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Bükköy'de, 2009 yılında grizu patlaması nedeniyle meydana gelen madendeki göçükte hayatını kaybeden 19 işçinin, aileleri, yakınları ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan grup, Mustafakemalpaşa'daki Atatürk Heykeli önünde toplandı.

Kollarına siyah bantlar takarak, ölen işçilerin fotoğraflarını taşıyan grup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Heykel'e çelenk bıraktı.

Burada grup adına açıklama yapan, ölen işçilerden Murat Hanay'ın ağabeyi Nihat Hanay, olay sonrasında sorumlular için açtıkları davanın devam ettiğini belirtti.

Olaya neden olan şahısların en ağır cezayı alması için uğraştıklarını vurgulayan Hanay, ''Bu, sadece bizim kişisel mücadelemiz değil. Bizim canımız yandı. Yitirdiklerimiz geri gelmeyecek, ama bir daha hiçbir maden ocağında böyle bir olay yaşanmasın istiyoruz. Bizim kanayan yaramızı hekimler değil, hakimler durdurur'' diye konuştu.

Bu sırada, işçi ailelerinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Daha sonra yürüyerek ilçe terminaline giden grup, yürüyüşünü yarın Bursa-Heykel'de tamamlamayı hedefliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler