G.Saray 'Baba' Gündüz'ü andı

Galatasaray Kulübü, eski futbolcu ve antrenörlerinden Gündüz Kılıç'ın ölümünün 31. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Yayınlanma: 17.05.2011 - 14:40
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Galatasaray'ın ruhuna benliğini katan, Galatasaray'ı herhangi bir spor kulübü olmanın ötesine taşıyan isimlerden biri olan, gerek sporcu gerekse antrenör olarak takımımıza büyük başarılar yaşatan 'Babamızı', Gündüz Kılıç'ı, vefatının 31. yılında büyük özlem ve saygıyla anıyoruz'' denildi.

Atatürk'ün yakın çalışma arkadaşı ve Gaziantep Milletvekili Kılıç Ali'nin oğlu olan Gündüz Kılıç, 1919 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi'nde futbolla tanışan Gündüz Kılıç, önce okul takımında ardından da Galatasaray'ın genç takımında yer aldı.

(A) takıma yükselen Kılıç, hava toplarındaki hakimiyeti ve yıpratıcı özellikleri nedeniyle ''Tank'' lakabıyla anıldı. Gündüz Kılıç, 11 kez de milli oldu.

1952 yılında aktif futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray ve Milli Takım'da teknik adam olarak görev alan Gündüz Kılıç bu görevde de pek çok başarıya imza attı. Profesyonel lig öncesi dönemde Galatasaray'la 1955-1956 sezonunda şampiyonluğu yaşayan Kılıç, 1954 Dünya Kupası'na katılan milli takımın teknik direktörüydü. Galatasaray'ın ardından Feriköy ve Beşiktaş'ta da teknik direktörlük yapan Kılıç, bu sürecin ardından ömrünün sonuna değin spor yazarı olarak Türk futboluna hizmet etmeye devam etti. Kılıç, 17 Mayıs 1980 tarihinde hayata veda etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler