Güçlü bir kara komedi: Katil Joe

Engin Hepileri’nin kurduğu Tiyatro.iN, güçlü bir kara komedi olan ilk oyunu “Katil Joe” ile sezonun tiyatro ödüllerine birçok dalda aday oldu. Hepileri, “Katil Joe” rolüyle önceki gün Tiyatro Eleştirmenler Birliği’nin verdiği “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” ödülünü de “Savunma” yı oynayan Hakan Gerçek ile paylaştı.

Yayınlanma: 25.04.2014 - 20:35
Abone Ol google-news
15 Ocak 2014’te Kadıköy’ün yeni mekanı Moda Sahnesi’nde ilk gösterimini gerçekleştiren Pulitzer ödüllü Tracy Letts’in yazdığı Katil Joe’yu Aslı Salarvan Cousens çevirisiyle  Mehmet Birkiye yönetiyor.
 
Katil Joe, ülkemizde ve tüm dünyada baskın şekilde etkisini sürdüren popüler, yoz kültüre, bu bağlamda sürüp giden tüm toplumsal  ilişkilere dair sert, güçlü bir kara komedi. Her türden yoksulluk ve çarpıklığı yaşandığı bir evde geçen oyunda, Katil Joe rolünde Engin Hepileri, baba rolünde Mehmet Birkiye, çocukları rolünde Öykü Karayel ve Taner Ölmez, üvey anne rolünde Defne Halman oynuyor.
 
Sanatçılar, Letts’in kendi içinde tutarlı, “insan” ve “toplum” ilişkilerinde genç ile genç olmayanın duygu ve davranış farkının altını çizen eserini aynı incelikte başarılı bir yorumla sahneye taşıyorlar.  
 
Oyunun etkisini önemli rolü olan ışık-dekor tasarımı Cem Yılmazer, kostüm tasarımı Ebru Özaydın, video tasarımı Barış Kaya, grafik tasarımı Ayşegül Hepileri’nin imzalarını taşıyor.
 
Katil Joe, bu sezon son üç temsilini 5 Mayıs'ta Moda Sahnesi'nde,12 Mayıs'ta Kocaeli Sabancı Kültüru Merkezi'nde ve 20 Mayıs'ta Mecidiyeköy Trump Gösteri Merkezi'nde verecek.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler