'Gün Işığı Tasarısı'nı sunduk'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gün Işığı Yasa Tasarısı'nı Bakanlar Kurulu'na sevk ettiğini ve sunumunu yaptığını söyledi.

Yayınlanma: 03.07.2012 - 09:08
Abone Ol google-news

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle Türkiye Kömür İşletmeleri Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, bir soru üzerine Gün Işığı Yasa Tasarısı'nı Bakanlar Kurulu'na sevk ettiklerini ve Kurul'da sunum yaptıklarını açıkladı. Gün Işığı denilince kamuoyuna sürekli olarak mesai saatlerinin değişeceğiyle ilgili haberlerin yansıdığını vurgulayan Bakan Yıldız, ancak mesai saatlerinde böyle bir değişikliğin söz konusu olmadığını ifade etti.

Bakan Yıldız, "Ben gün ışığından bahsettikçe sürekli olarak acaba cumartesiye mesai mi konuluyor deniliyor. Ben gün ışığından bahsediyorum. Enerji sektöründen bahsediyorum. Ama herhalde haber unsuru başka yerde aranıyor" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu'na saat uygulamasında, yaz saati uygulamasında esas alınan Doğu Beyazıt Meridyeni'ne aktarmayı teklif ettiğini söyleyen Bakan Yıldız, "Çünkü enerji sektörü açısından doğrusu bu. Ancak karar verecek olan Bakanlar Kurulu" dedi.

Gün ışığından daha fazla yararlanılması halinde enerji sektörünün daha da rahatlayacağını belirten Bakan Yıldız, bu konuda tüm kurum ve kuruluşlardan görüş alındığını, bunun pratikteki sonucunun insanların gün ışığında daha az uyuması, karanlıkta daha fazla uyamaması olduğunu vurguladı. Bakan Yıldız, bunun da enerji sektöründeki tüketim için önem arz ettiğini kaydetti.

Günışı uygulamasının hayata geçirilmesiyle orta büyüklükteki bir barajın üretimine eş değer enerji tasarrufu sağlanacağını dile getiren Bakan Yıldız, Bakanlar Kurulu'na sunulan tasarının detaylarına da değindi. Buna göre yaz saati uygulamasına geçildikten sonra, saatlerin tekrar geri alınmayacağını ifade eden Yıldız, "Yani saat değişikliği olmayacak" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler