"Güney Osetya'da yapılan seçimi gülünç"

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ayrılıkçı Güney Osetya'da yapılan parlamento seçiminin "gülünç" olduğunu söyledi. Saakaşvili, "Askeri bir kampta seçim yapmak çok alaycı ve gülünç. Buna ilgi göstermemiz gerektiğini düşünmüyorum" dedi.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 12:05
Abone Ol google-news

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rustavi2 televizyonuna yaptığı açıklamada "Askeri bir kampta seçim yapmak çok alaycı ve gülünç. Buna ilgi göstermemiz gerektiğini düşünmüyorum" dedi.

Eski devlet başkanı Eduard Şevardnadze'nin, Güney Osetya'nın önceki yönetimiyle ilişki kurma şansı olduğunu ancak bunu kaçırdığını belirten Saakaşvili, "Şevardnadze, kendisiyle konuşmak isteyen (önceki lider Ludvig) Çibirov ile görüşmedi ve o dönemde (Güney Osetya yönetimi ile) görüşmek gerçekten mümkündü" diye konuştu.

"Her şeyi denediklerini ama (Eduard) Kakoytı ile görüşmelerinin hiçbir anlamı olmadığını" söyleyen Saakaşvili, Güney Osetya'nın lideri Eduard Kakoytı'nın "Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından gönderilen bir ajan olduğunu" öne sürdü. Saakaşvili, "Kakoytı'nın bu bölgenin Rusya'nın kontrolünde olmasını istediğini" kaydetti.

Saakaşvili, "Tiflis'in, Moskova'nın en büyük hedefi olduğunu, ikinci hedeflerinin ise Abhazya olduğunu" belirterek, "Tshinvali ile ilgilenmiyorlardı, bundan eminim. Rus yönetiminden bunu duydum, ancak (Tshinvali) bahane olarak kullanıldı" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler