Güney'in vatandaşlık girişimi olmayacak

Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığından çıkarılmasıyla ilgili meydana gelen gelişmelerin ardından 'Sıra Yılmaz Güney'e geldi' açıklamaları üzerine Güney'in eşi Fatoş Güney olayı değerlendirdi. Güney, "Bu kağıt üzerinde bir işlemdi. Hiç bir zaman önemsemedim. Şimdi de önemsemiyorum. Herhangi bir girişimim de olmayacak bu konuda'' dedi.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 14:37
Abone Ol google-news

Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, ünlü şair Nazım Hikmet'e Türk vatandaşlığının iadesi sonrasında Yılmaz Güney'in gündeme gelmesiyle ilgili, ''Benim için zaten vatandaşlıktan çıkartılma olayı, sadece kağıt üzerinde bir işlemdi. Hiçbir zaman önemsemedim. Şimdi de önemsemiyorum. Herhangi bir girişimim de olmayacak bu konuda'' dedi.

Nazım Hikmet'in Türk vatandaşlığından çıkarılmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının ortadan kaldırılması, 1983 yılında Türk vatandaşlığından çıkarılan Yılmaz Güney'i de tekrar gündeme getirmişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konuyla ilgili, ''Her türlü haksızlığı baskıların yaratmış olduğu her türlü sancıyı sıkıntıyı giderme konusunda kararlıyız. Türkiye'nin yetiştirdiği tüm değerleri, ideolojik inançlarına bakmaksızın, Türkiye'nin yetiştirdiği bütün çiçekleri, renkleri ve güzellikleri kucaklamaya hazırız'' demişti.

Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, bu konuda herhangi bir girişimi olmayacağını söyledi. Güney, ''Benim için zaten vatandaşlıktan çıkartılma olayı, sadece kağıt üzerinde bir işlemdi. Hiçbir zaman önemsemedim. Şimdi de önemsemiyorum. Herhangi bir girişimim de olmayacak bu konuda'' diye konuştu.

Gatoş Güney, Yılmaz Güney'in mezarının Türkiye'ye getirilmesi konusunda ise şunları kaydetti:
''Mezarını getirme konusunda da aynı şekilde düşünüyorum. Çünkü şu anda henüz Türkiye'de gerçekten demokrasinin yerleşmediğini düşünüyorum. Zaten Yılmaz Güney, Türkiye halklarının gönlünde, bilincinde, kalbinde mücadelesiyle, eserleriyle yaşamakta ve yaşayacak. Onun için böyle bir girişimim ya da düşüncem yok.''

Güney, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bu konuda bir girişim olması durumundaki yaklaşımıyla ilgili de ''Benim için hiç fark etmiyor. Yani, artık onların sorunları, ne yapacaklarını bilemem'' dedi.

Fatoş Güney, bu konuda bakanlığın kendisiyle bir görüşmesi olmadığını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler