Haberal'dan Ergenekon savcılarına suç duyurusu

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 10.08.2009 - 18:26
Abone Ol google-news

Ergenekon davasından tutuklu bulunan Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, yazılı bir açıklama yaptı. Haberal, tutuklu bulunmasının anayasa ve insan haklarına aykırı olduğunu ve gerçek dışı suçlamalarla hukuk kurallarının çiğnendiğini kaydetti.

Prof. Dr. Haberal açıklamasında şöyle dedi:
"İddianamede adı geçen sözde terör örgütü ile ilgili tek bilgim vatandaşların da olduğu gibi benimde sadece medya üzerinden olmuştur. Şahsıma gerçek dışı tespitlerle suç isnat edilmeye çalışılmış ve kesinlikle ilgim olamayan hayali örgütler oluşturularak bütün temel hak ve özgürlüklerim engellenmiş, sağlığımda ciddi şekilde zedelenmiştir. Dolayısıyla bunlara neden olan kişilerle ilgili her türlü yasal haklarımı avukatlarım aracılığıyla kullanacağımın bilinmesini isterim. Bu doğrultuda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ve Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder, Nihat Taşkın, Ercan Şafak, Mehmet Ali Pekgüzel hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na suç duyurusu anlamında şikayette bulunulmuştur.

Şahsıma yapılan adaletsizliğe gerçek dışı beyanlarla kasıtlı olarak aracılık yapmaya kalkışan Recai Birgül hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve şahıs hakkında tazminat davası açılmıştır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler