Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü
Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde verilen ve Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü, bu yıl Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Mehmet Çamur'a verilecek.
Hacıbektaş Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, bu yıl ulusal olarak 48'incisi, uluslararası ise 22'ncisi gerçekleştirilecek olan Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin hazırlıkları devam ediyor.
Anma Kurulu, etkinlikler çerçevesinde, bu yıl 18'incisi verilecek olan Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü'nün sahibini belirledi. Buna göre 2011 yılı 18. Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Mehmet Çamur'a verilecek. Çamur ödülünü, 16 Ağustos'ta Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin resmi açılış töreninde alacak.
Öte yandan, etkinlikler nedeniyle düzenlenen kısa öykü, serbest vezin ve hece vezni şiir yarışmasının da sonuçları açıklandı.
Kısa öykü yarışmasında Fehmi Salık ''Büyük Pir'in Aynası'' adlı öyküsü ile birinci, Asiye Aslı Aslaner ''Tertemiz Bir Bahar'' adlı öyküsü ile ikinci ve Nihat Malkoç ''Gül Kokulu Nefesler'' adlı öyküsü ile üçüncü oldu.
Serbest vezin şiir yarışmasında da Salim Çelebi ''Sevgi Sökecek Her Şafak'' adlı şiiri ile birinciliği, Mustafa Ermiş ''İbadetin Bineği'' adlı şiiri ile ikinciliği, Nihat Malkoç da ''Arifin Güncesi'' adlı şiiri ile üçüncülüğü elde etti. Yarışmada ayrıca, Hatice Umut ''Arifler Bulur Yaradanı'' adlı şiiri ile Fehmi Salık da ''Özü Türkçe Sözü Türkçe'' adli şiiri ile mansiyon ödülü almaya hak kazandı.
Hece vezni şiir yarışmasında da Hasan Akkuş ''Arif'' adlı şiiri ile birinci, Ozan Sinemi ''Yolu Ne Güzel'' adlı şiiri ile ikinci, Mehmet Zeki Ateş ''Kainat Sırrına Erendir Arif'' adlı şiiri ile üçüncü oldu.
Mansiyon ödülü ise Dr. Nedim Uçar'ın ''Duygu Deryası'' adlı şiiri ve Ahmet Gökçe'nin ''Arı Olduk Hacı Bektaş Yolunda'' adlı şiirine layık görüldü.
Eserleri dereceye giren yarışmacıların ödülleri, 16 Ağustos'taki resmi açılış töreni sırasında takdim edilecek.
En Çok Okunan Haberler
-
Kemal Kılıçdaroğlu o vekillerle görüştü
-
Kar yağışı yeniden başladı
-
İşte Ankara gündemini sarsacak anket
-
CHP'li isme ölüm tehdidi: 'Seni kurşun manyağı yaparım'
-
Habertürk yazarı: “Metiner'in kovulduğu tescillendi”
-
İkinci el araç fiyatlarıyla ilgili açıklama
-
Özdağ, Bahçeli'ye 'Kurtlar Vadisi' ile yanıt verdi
-
Erdoğan’dan kısıtlamalara ilişkin açıklama
-
Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a 'dost' uyarısı
-
Kılıçdaroğlu'ndan SGK çağrısı
Video Haberler
-
2.7 milyon liralık silahlı gasp girişimi kuryeye takıldı
-
Kamerun'da katliam gibi kaza: 53 ölü, 21 yaralı
-
Antalya'da dev dalgalarla selfie
-
CHP'li Özel'den Soylu ve Çelik'e çok sert sözler!
-
Fatih Erbakan’dan 'üçüncü ittifak' sinyali
-
D-100’de 3 araç birbirine girdi: 2 ağır yaralı
-
Kütahyalı'nın 32. Gün programındaki görüntüleri
-
Medyadaki vasatlığa ibretlik bir video diye paylaştı
-
TBMM TV, Türkistanlı kadının konuşmasında yayını kesti
-
Erdoğan hakkında MSB'ye 4 soru
En Çok Okunan Haberler
-
Kemal Kılıçdaroğlu o vekillerle görüştü
-
Kar yağışı yeniden başladı
-
İşte Ankara gündemini sarsacak anket
-
CHP'li isme ölüm tehdidi: 'Seni kurşun manyağı yaparım'
-
Habertürk yazarı: “Metiner'in kovulduğu tescillendi”
-
İkinci el araç fiyatlarıyla ilgili açıklama
-
Özdağ, Bahçeli'ye 'Kurtlar Vadisi' ile yanıt verdi
-
Erdoğan’dan kısıtlamalara ilişkin açıklama
-
Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a 'dost' uyarısı
-
Kılıçdaroğlu'ndan SGK çağrısı