Hain saldırı ABD basınında

Hakkari'de 24 askerin şehit edilmesi ve 18 askerin yaralanmasına neden olan hain saldırı ABD basınında da yankı buldu.

Yayınlanma: 19.10.2011 - 15:47
Abone Ol google-news

CNN'in internet sitesinde dünya bölümünde verilen haberde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ''Bu konudaki kararlılığımız kesindir. Türkiye'deki demokratik gelişmeleri terör neticesinde elde ettikleri zehabına kapılanlar varsa şunu bilmelidirler ki, büyük bir tarihi yanılgı içerisindedirler. Teröre karşı asla taviz vermeden sonuna kadar kararlı bir şekilde mücadele etmekse hem devletin hem de milletin kararıdır'' sözlerine atıfta bulunularak, ''Bu acıyı bize çektirenler, misliyle karşılık görecektir ve misliyle bu acıyı çekeceklerdir'' ifadesi kullanıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 24 askerin şehit edildiği ve 18 askerin de yaralı olduğunu söylediği belirtilen haberde, Erdoğan'ın ''Şu an itibariyle bölgede uluslararası hukukun öngördüğü sıcak takip dahil olmak üzere geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Her kim ki teröre gizli ya da açık destek veriyorsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nefesi her birinin ensesinde olacaktır'' sözlerine yer verildi. Haberde Başbakan Erdoğan'ın, teröre karşı uluslararası mücadelede her zaman etkin bir rol oynayan Türkiye'nin, bu terör saldırısı karşısında da uluslararası toplumdan ve bütün ülkelerden tam ve mutlak bir dayanışma ve da aktif işbirliği beklediğini ifade ettiği kaydedildi.

Haberde ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın Kazakistan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da Makedonya ziyaretini iptal ettiğini hatırlatıldı.

''Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye'deki radyo ve televizyonlarda Kürtçe konuşmanın yasak olduğu, ama Erdoğan hükümetinin 2009 yılında Kürtçe dilinde yayın yapan devlet kanalı açarak ilişkileri geliştirmeye çalıştığı'' belirtilen CNN'in haberinde, ''Bazı gözlemcilerin Türkiye ile Kürtler arasında tansiyonun artmasını alarm olarak gördüğü ve 1984 yılından bu yana kaynayan ve 30 bin kişinin ölmesine yol açtan çatışmayı tekrar ateşleyebileceği uyarısını yaptığı'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Washington Post ve Fox News'te de AP'ye dayandırılarak verilen haberlerde de Türk askerlerinin öldürülmesinin ardından Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine operasyon başlattığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından alıntılar yapılan haberlerde, saldırı, ''terör örgütünün, 1990'lardan bu yana Türk askerine yönelik en kanlı saldırısı'' olarak nitelendirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler