Hakemler sezona "acımasız" başladı

Şike soruşturmasına yönelik operasyon nedeniyle 1 aylık gecikmeyle start alan Spor Toto Süper Lig'de, hakemler de maçlara çok sert başladı.

Yayınlanma: 30.09.2011 - 08:20
Abone Ol google-news

2010-2011 sezonunun ilk 4 haftasında 3 kırmızı kart gösteren hakemler, bu sezon ise yaklaşık 5 kat daha fazla kart kullandı. Hakemler, 2011-2012 sezonunda 14 kırmızı kart göstererek, yeni bir rekora imza attı.

Kırmızı kart gören ekiplerden Manisaspor 3 ile başı çeken kulüp oldu. Ege temsilcisini, 2'şer kırmızı kartla Sivasspor ve Samsunspor izledi. Beşiktaş, Bursaspor, Galatasaray, Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Medical Park Antalyaspor ve Ankaragücü ise birer kırmızı kartla tanıştılar.

Bu arada, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, Trabzonspor, Orduspor ve Mersin İdmanyurdu ise kırmızı kart görmeyen ekipler oldular.

2011-2012 sezonunda görev alan hakemler, geçen yıla oranla yaklaşık 2 kat daha fazla penaltı noktasını gösterdi.

Geride kalan sezon içinde hakemler 5 kez ''beyaz noktayı'' işaret ederken, bu sene ise 9 kez penaltı noktasını göstermek zorunda kaldı. 2010-2011 sezonundaki 5 penaltıdan sadece biri kaçarken, bu yıl ise 9 penaltıdan ikisi gole çevrilemedi. Fenerbahçeli Alex ve Kardemir Karabüksporlu Cernat takımları adına atışlarda başarılı olamayan isimler oldular.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler