Hakimden sanığa: Yaparken ağlamadın da şimdi mi ağlıyorsun

Mahkeme Başkanı Yahya Kemal Akbaş, duruşmada vicdan azabı çektiğini söyleyip ağlamaktan ifade veremeyen tutuklu sanık Güzelgöz'e, "Bu işleri yaparken ağlamadın da şimdi mi ağlıyorsun, savunmanı yapmanı bekliyoruz" dedi.

Hakimden sanığa: Yaparken ağlamadın da şimdi mi ağlıyorsun
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.03.2016 - 13:27

Merkez Osmangazi İlçesi'nde geçen yıl 21 Ekim gecesi işlenen cinayette, Karabük'e tayin olan ambulans sürücüsü İbrahim Güzelgöz, eski eşi Fatma Y.'nin evlilik hazırlığı yaptığı Muhammer Kılıç ile oğlu Muhammet Enez Kılıç'ı, konuşmak için Fatma Y.'nin hemşire olarak görev yaptığı Çekirge Devlet Hastanesi'nin acil servisinin önüne çağırdı. Burada taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce İbrahim Güzelgöz, tabancasını çıkartıp baba ve oğlunu kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Daha sonra silahını bırakarak teslim olan Güzelgöz, tutuklanarak cezaevi konuldu.


Hakkında, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan İbrahim Güzelgöz'ün yargılanmasına Bursa 7. ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Öldürülen baba ve oğlunun yakınları ve Fatma Y. ile avukatların hazır bulunduğu duruşmada savunmasını yapan İbrahim Güzelgöz, vicdan azabı çektiğini söyleyip ağlamaya başladı. Yaklaşık on dakika konuşamayıp gözyaşı döken Güzelgöz'ü uyaran Mahkeme Başkanı Yahya Kemal Akbaş, "Bu işleri yaparken ağlamadın da şimdi mi ağlıyorsun?" diye sorup, savunmasını yapmasını istedi.

Sanık Güzelgöz, cinayetten sonra cezaevinde ilaç içerek intihara teşebbüs ettiğini fakat görevliler tarafından son anda kurtarıldığını söyleyerek, "Eski eşim Fatma ile 11 yıllık evliliğimiz vardı. 3 erkek çocuğumuz dünyaya gelmişti. Aramızda geçimsizlik vardı. Zaman zaman eve gelmeyen Fatma, psikolojik sorunları nedeniyle tedavi görmüştü. Bazı erkeklerle görüşmeleri olduğunu da biliyordum. Benimle ayrılmaya karar verince, 'Çocuklarını da al git' demeye başladı. Ben de boşandıktan sonra çocuklarımla Karabük'e tayinimi istedim. Orada çalışıyordum. Olay günü hastane bahçesinde sadece buluşup konuştuğumuzu hatırlıyorum. Sonrasını hiç hatırlamıyorum. Olayı nasıl yaptığımı hiç bilmiyorum" dedi.

Duruşmada ifade veren Fatma Y., İbrahim Güzelgöz ile 2012 yılında boşandığını söyledi. Güzelgöz, "Ayrıldıktan sonra üç yıl bekar hayatı yaşadım. O, boşandıktan sonra çocuklarımı kullanarak benden 50 bin lira para aldı. Ayrıca sürekli telefon ile arayıp mesaj göndererek tehdit ediyordu. Olay günü akşam nöbetine gittim, Acil'de çalıştığım esnada birden karşıma çıktı. Ağlayarak görüşmemiz gerektiğini söyledi. Yaptığımız kısa görüşmede bana, 'Seni almadan buradan gitmem' dedi. Ben de 'Evlilik hazırlığı yapıyorum. Mutluyum. Sen de git kendine mutlu yuva kur' dedim. Daha sonra içeriye girip doktor beyle görüşüp rapor aldım. Ardından Muhammet Kılıç'ı çağırdım. Onunla birlikte İbrahim'e görülmemek için alt kattan kaçarak eve gittik. Gece Muhammer'i telefon ile arayan İbrahim, konuşmak için kendisini Çekirge Devlet Hastanesi'nin önüne çağırdı. Tüm ısrarıma rağmen Muhammer, oğlu Muhammet Enez'i alarak evden çıktı. Sonra da arkadaşım beni arayınca gerçeği öğrendim. Mutluluğumu etkileyen İbrahim'den şikayetçiyim" dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen hastane polisi Halil Akbaş ise "Olayı önce terör saldırısı olarak algıladım. İnsanlar sağa sola koşarken ben ise silahımı çekip olay yerine doğru giderken, 'Polis teslim ol' diye bağırdım. O ise 'Namusumu temizledim sıkıntı yok" diyerek silahı yere bırakıp teslim oldu" diye konuştu.

Yargılama, Fatma Y.'nin İbrahim Güzelgöz ile yaptığı telefon görüşmesi ve mesajların incelenmesi sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevki için ertelendi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler