"Hakkari'deki patlama Şemdinli'nin devamı"

BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Hakkari'deki patlamanın, 2005 yılında Şemdinli ilçesinde Umut Kitabevi önündeki patlamadan bir farkının olmadığını, hatta bu olayın Şemdinli'nin bir devamı olduğunu ileri sürdü.

Yayınlanma: 23.01.2012 - 08:46
Abone Ol google-news

Hakkari'de 3 gün önce meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne, 28 kişinin de yaralanmasına neden olan patlama nedeniye Hakkari'ye gelen BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP İl Başkanı Mehmet Sıdık Yıldırım ile birlikte Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra BDP Hakkari il binasına geçen Geylani ve beraberindekiler, burada bir basın toplantısı düzenledi.

Geylani, patlamanın 2005 yılında Şemdinli ilçesinde meydana gelen olayla aynı olduğunu öne sürerek, şunları söyledi: "Her zaman olduğu gibi Hakkari'ye bir kez daha zulüm yağdı. Bu ilk değildir. Benzeri hadiseleri çok yaşadık. Umarım bundan sonra yaşamayacağız. Fakat Hakkari halkı özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesinde bugüne kadar taviz vermedi, durmadı ve durmayacak. Bu nedenle ödenen bütün bedellere rağmen Hakkari bir bütün olarak Kürt halkı ile birlikte ayaktadır. Sizleri kutluyoruz ve sizler sahipsiz değilsiniz. İşlenen bu cinayeti nefretle kınıyoruz, ayıplıyoruz. Bu ayıp, bu sistemin ayıbıdır."

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesimine yönelik hava saldırısında 34 kişinin öldüğü olayı da hatırlatan BDP'li Geylani, şöyle devam etti: "Dileriz sistem aklını başına toplar. Bir daha söyle bir ayıbı kendi yurttaşına reva görmez. Roboski (Ortasu) katliamının bir biçimini 2 gün önce Hakkari'de yaşadık. Roboski'yi (Ortasu) havadan bombaladılar ve 34 kardeşimizi katlettiler. Hakkari'yi de karadan yani şehrin tam kalbinden bombaladılar. Bu bombalamayla hedef sadece bir kişiyi öldürmek 10 kişiyi yaralamak değildi. Bu yüzleri aşan insanın canına kıyma hedefiydi.

Üniversite öğrencisi Zeki Yeşil'i, beyaz karın üstünde katlettiler. Bu kontrol, bu cinayet zekice değildi. Çok aptalca idi. Çok aptalca bir senaryoydu. Bu senaryonun altında bu sistem kalacaktır. Onun için derin güçler, tıpkı Şemdinli olayında olduğu gibi suçüstü oldular. Şemdinli olayının canlı tanığı Milletvekilimiz Esat Canan'dı. Bu da onun bir 5 sene sonraki versiyonudur, yani fotokopisidir, bir biçimidir. Ama bu suçüstü yakalanan devletin derin güçleri er geç adalete yakalarını teslim edeceklerdir. Çünkü mazlumun ahı zalimin yanında hiçbir zaman kalmamıştır ve kalmayacaktır."


Hastane çıkışında konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise, olayda yaralandığı iddia edilen 3 polis memurunu da ziyaret etmek istediklerini ancak yaralıları hastanede bulamadıklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler