Hamas'tan Suriye açıklaması

Hamas tarafından yapılan açıklamada, ''Hamas'ın Suriye yönetiminin ve halkının yanında olduğu'' bildirildi.

Yayınlanma: 02.04.2011 - 18:15
Abone Ol google-news

Hamas'ın Şam'da bulunan Siyasi Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''Hamas'ın Suriye'deki gelişmeleri büyük bir hassasiyet ve dikkatle izlediği'' belirtildi.

Suriye halkının ve yönetiminin her zaman Filistin davasına ve Hamas'a en zor koşullarda bile kucak açtığı ve bölgedeki direnişi desteklediği kaydedildi.

Açıklamada, Suriye'deki gelişmelerin Suriyelilerin içişleri olduğuna vurgu yapılarak, ''Suriye'de istikrarın korunması ve halkın kenetlenmesi temennisinde bulunuyoruz'' ifadelerine yer verilerek, HAMAS'ın Suriye yönetimi ve halkının yanında olduğu belirtildi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın politika ve medya danışmanı Buseyna Şaban, basın mensupları ile ülkede meydana gelen olaylara ilişkin yaptığı değerlendirme toplantısında, bazı kentlerde halka ateş açan silahlı provokatörlerin olduğu iddialarının bulunduğunu söylemişti.

Der'a kentindeki olaylara bazı Filistinlilerin karıştığı iddiaları üzerine merkezi Şam'da bulunan Filistinli örgütler, bildiriler hazırlayarak Filistinlileri olaylara karışmama yönünde uyarmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler