Hamzaçebi: Büyük bir aileyiz, bunları aşarız

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Gürsel Tekin'in CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesiyle ilgili olarak, ''Biz parti olarak büyük bir aileyiz, bunları aşarız'' dedi.

Yayınlanma: 04.05.2012 - 14:35
Abone Ol google-news

Hamzaçebi, Beykoz Çavuşbaşı'nda Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nde 2B Yasası ile ilgili düzenlediği basın toplantısından önce gazetecilerin sorularını cevapladı.
Gürsel Tekin'in İstanbul il başkanlığı döneminde, MYK'de ve öncesinde partiye büyük hizmetlerini olduğunu söyleyen Hamzaçebi ''Biz öncelikle 2014'te yapılacak yerel seçimlere, sayın Kılıçdaroğlu genel başkanlığında kilitlendik. Hedeflerimiz arasında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı alarak, Kılıçdaroğlu önderliğinde koşar adım gideceğiz'' şeklinde konuştu.

''MYK'da bir uyumsuzluk mu vardı, Gürsel Tekin bu nedenle istifa etmiş olabilir mi?'' şeklindeki soruya Hamzaçebi, MYK'da uyumsuzluk olduğunu görmediğini ifade ederek, ''MYK'da Türkiye'nin bütün sorunları tartışılır. Herkes özgür bir biçimde düşüncelerini söyler. Ben bir sorun görmedim. Biz parti olarak büyük bir aileyiz, bunları aşarız'' diye konuştu.

Hamzaçebi, ''Yeni bir parti mi kurulacak?'' şeklinde soruya da ''Nereden çıktı bunlar?'' şeklinde cevap verdi.

''İktidar partisinin CHP'nin iç işlerine karıştığını düşünüyor musunuz?'' şeklinde soruya da Hamzaçebi, ''Hayır, düşünmüyorum'' demekle yetindi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler