"Hangi çeşit aşı getirildi?"

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Türkiye'ye hangi çeşit aşı getirildiğini ve bu aşının tercih edilme nedenini sordu.

Yayınlanma: 09.11.2009 - 14:51
Abone Ol google-news

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, domuz gribi hakkında yürütülen kampanyanın sağlık otoriteleri tarafından şüpheyle karşılandığını, aşının gerekliliği, yeterliliği, yan etkileri ve maliyeti konusunda birçok sorunun yanıtlanamadığını söyledi.

Dünyada içerik açısından kaç çeşit domuz gribi aşısının üretildiğini, bu aşıların olumlu ve olumsuz yönlerinin bilinip bilinmediğini öğrenmek isteyen Ünlütepe, önergesinde ''Ülkemize getirilen aşı, hangi çeşit aşıdır? Hangi nedenden dolayı bu aşı seçilmiştir. Aracılığınızla satın alınan aşıların son kullanım tarihi nedir? Aşıların maliyeti ne kadardır? Ödeme şekli nasıldır? Hükümet üyelerinin vatandaşı kararsız bırakan tavır ve yorumlarından sonra elde kalması muhtemel aşıların sorumluluğu sizde mi yoksa Başbakanda mı olacaktır?'' sorularına yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler