'Hasret giderdik'

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu ile TBMM'de bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Baykal ve Kılıçdaroğlu, kısa birer açıklama yaparak, görüşmenin verimli geçtiğini söylediler.

Yayınlanma: 29.09.2010 - 11:22
Abone Ol google-news

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye'de önemli siyasi gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Bu gelişmeleri değerlendirdik. Hasret giderdik. Kapsamlı ve verimli bir görüşme oldu" dedi. Kılıçdaroğlu ise, kamuoyuna yansımayan önemli bilgileri Baykal'a aktardığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, TBMM'de Kılıçdaroğlu'nun makamında baş başa yaklaşık 2 saat süren bir görüşme gerçekleştiren Kılıçdaroğlu ve Baykal, daha sonra kısa bir açıklama yaptılar. Baykal, ilk kez kapsamlı ve verimli bir görüşme yaptıklarına işaret ederek şöyle dedi:
"Sayın Genel Başkanın daveti üzerine bu buluşmayı gerçekleştirdik. Uzun süredir bir araya gelip bir değerlendirme yapma fırsatı bulamamıştık. En son Antalya mitingi sırasında birlikteydik. Yaşadığımız referandum dönemini değerlendirme imkanımız oldu. Sayın Kılıçdaroğlu, yurtdışı temaslarını gerçekleştirmişti, biliyorsunuz bu dönemde. O temasları ile ilgili bana ayrıntılı açıklamalar lütfetti. Hem o gezileri hem referandum dönemini, hem yaşanan siyasi süreci ayrıntılı ve kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Hasret giderdik. İlk kez böyle kapsamlı doyurucu temas yapma imkanımız oldu. Ben tekrar, Sayın Kılıçdaroğlu'na bu çağrısı için teşekkür ediyorum. Güzel yararlı bir görüşme oldu. Bunlar çok doğal. Bunları özel bilgi konusu olarak görmeye gerek yok bence."

Türkiye'de yeni önemli siyasi süreçlerin yaşandığına dikkat çeken Baykal, "Bütün bunları kavrayan bir değerlendirme yaptık. Çok yararlı oldu. Güzel bir görüşmeydi. Ben çok memnunum. Sayın Genel Başkana başarılar diliyorum, yapacağı çalışmalarda. Hepimiz CHP'ye destek verme, başarısına katkı da bulunma durumundayız. Bu anlayışımızı bir kez daha ifade ettik" dedi.
 

'Önceki Genel Başkanımıza aktardım'

Kılıçdaroğlu da yaptığı kısa değerlendirmede, kamuoyuna yansımayan bazı gelişmeleri kendisine ilettiğini dile getirerek, "Güzel, verimli bir görüşme gerçekleşti. İzlenimlerimi aktardım. Kamuoyuna yansımayan yurt içinde edindiğimiz bazı bilgiler vardı o bilgileri Sayın; önceki Genel Başkanımıza aktardım. Güzel verimli bir görüşme oldu. Referandum sonucunu değerlendirdik. Bizim yaptığımız bazı çalışmalar vardı o çalışmaları değerlendirdik" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon