Hastanede ihmal iddiası

Küçükçekmece'de trafik kazasında kırılan ayağı alçıya alınan 3 yaşındaki kızın bacağı kangren olduğu gerekçesiyle kesilirken, ailesi olayda hastanenin ihmali bulunduğunu öne sürdü.

Yayınlanma: 10.09.2010 - 07:06
Abone Ol google-news

2 Eylül'de Kanarya Mahallesindeki evlerinin önünde oynarken bir otomobilin çarpması sonucu ayağı kırılan S.K (3), ailesi tarafından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada alçıya alınan bacağı eve döndükten bir gün sonra morarmaya başladığı öne sürülen küçük çocuğun, doktorların muayenesinin ardından tekrar eve yollandığı iddia edildi.
Aradan 4 gün geçtikten sonra bacağının iyice morarması üzerine yine hastaneye götürülen S.K, bacağındaki kan akışı normale dönmeyince kangren teşhisiyle ameliyata alındı. Küçük kızın sağ bacağı diz altından kesildi.

S.K'ye gerekli ilginin gösterilmediğini öne sürerek hastaneden şikayetçi olan ailesi, olayla ilgili olarak savcılığa başvuracaklarını söyledi.

 

Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ''Sevdanur'un ayağı ihmal kurbanı mı'' başlıklı habere konu olan olayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

Yazılı açıklamada, incelemenin Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüleceği belirtildi.
Açıklamada, inceleme sonucunun kamuoyuyla paylaşılacağı da kaydedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler