Hava sıcaklığı şaşırtıyor, doğu donuyor

Yurdun batı bölgelerinde aşırı hava sıcaklığı yaşamı olumsuz etkilerken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise ağustos ayında etkili olan düşük hava sıcaklığının şaşkınlığı yaşanıyor.

Yayınlanma: 04.08.2009 - 10:14
Abone Ol google-news

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, bir süredir etkili olan düşük hava sıcaklıkları ve yağışlı hava, özellikle Erzurum, Kars ve Ardahan'da yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bölgede yaşayan vatandaşların, yağış ve düşük hava sıcaklığı nedeniyle, ev ve iş yerlerinden çıktıklarında, yanlarına ceket ve mont gibi giysiler almayı ihmal etmedikleri gözleniyor. Bazı evlerde ise özellikle akşamları yurttaşların elektrikli ısıtıcı yakıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı 7 dereceyle Erzurum ve Kars'ta ölçülürken, diğer illerde gece en düşük hava sıcaklıkları, Ardahan'da 8, Ağrı'da 10, Erzincan'da 13 ve Iğdır'da 16 derece oldu.

Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan'da 21, Kars'ta 23, Erzurum'da 25, Ağrı'da 26, Erzincan'da 27 ve Iğdır'da 32 derece olması tahmin ediliyor.
Yetkililer, Erzurum'da 1988-2006 yılları arasında ağustos ayı sıcaklık ortalamasının 19.7 olduğunu belirterek, aynı ayın minimum ortalamasının 9.7, maksimum ortalamasının ise 28.6 olduğunu ve geçmiş yıllara oranla bu yıl aynı ayda sıcaklık değerlerinde bir düşüşün görüldüğünü ifade ettiler.
 

Konvektif yağışlar

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede bir süredir etkili olan yağışlı havanın, pazar gününe kadar etkisini sürdüreceğini belirterek, yağışların konvektif özellikte olduğunu kaydetti.

Konvektif yağışlarda, Erzurum'da yağış varken, Kars'ta yağış görülemeyebileceğini ifade eden yetkililer, bölgede gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkının ise karasal iklimin olağan bir sonucu olduğunu vurguladı.

Bu arada, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de hafta sonu, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlara soğuk havadan korunmaları için battaniye dağıtmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler