Hayat akışımız sekteye uğramasın
Bugün açılacak 10. Çukurova Kitap Fuarı’nı tanıtan Kavukçuoğlu, güvenlik önlemlerinin artırıldığını söyleyerek, “Doğal hayat akışımızı sekteye uğratmayalım” dedi.
Bugün 10. kez Adanalı okur ve sanatseverlerle buluşacak Çukurova Kitap Fuarı’nın basın toplantısı dün yapıldı. TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Bölge Başkan Yardımcısı Salih Gökmen, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe ile Çukurova Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Burak İnceoğlu’nun da katıldığı toplantıda fuar programıyla ilgili bilgileri TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu sundu. Kavukçuoğlu, toplantıyı açarken sözlerine önceki gün İzmir’de yaşanan terör saldırısından duydukları üzüntüyü paylaşarak başladı ve bu yıl fuar alanında güvenlik önlemlerini artırdıklarına, kitapseverlerin fuarı gönül rahatlığıyla gezebileceklerine vurgu yaptı.
‘Hepimizde korku var’
Kavukçuoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin başında bir bela var ve bu bela giderek yoğunlaşıyor. Her ne kadar dirensek de hepimizde endişe, hatta korku var. Dileriz 9 gün sürecek fuarımız herhangi bir sıkıntı olmadan başarıyla sonuçlanır. Bunun için geçmiş yıllara oranla güvenlik konusuna daha fazla ağırlık verdik. Kendimizi fuar alanında güvencede hissedebiliriz. İçimizi ferah tutalım, karamsar olmayalım. Çünkü düşmanların beklediği bu. Doğal hayat akışımızı sekteye uğratmayalım.”
TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ ile Türkiye Yayıncılar Birliği’nin birlikte düzenlediği, Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ) Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği fuar, bugün 11.00’deki açılış töreniyle başlayıp, 15 Ocak’ta sona erecek. 250 yayınevinin katıldığı fuarda 70 etkinlik gerçekleşecek, 300 yazar ve çizer okurlarıyla buluşacak.
Bu yılki fuarın programında yer alan etkinliklerden özellikle ikisi dikkat çekiyor. Birincisi, bugün düzenlenecek “Edebiyattan Sinemaya Yılmaz Güney” etkinliği. Program kapsamında eşi Fatoş Güney, Yılmaz Güney’in edebiyatı, yaşamı ve sinemasını anlatacak. Diğer önemli etkinlik ise, 13 Ocak Cuma düzenlenecek Şeyhmus Diken’in şairin yaşamı ve eserlerini anlatacağı “Doğumunun 90. Yılında Şair Ahmed Arif” başlıklı program. Fuara giriş ücretsiz.
2016’da Türkiye’de kitap üretimi yüzde 7.4 arttı Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu ise toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı ve Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu verilerine dayanılarak hazırlanan, 2016 yılına ait Türkiye yayıncılık verilerini açıkladı. Zeynioğlu’nun aktardığına göre, 2016’da toplam 666 milyon 865 bin 579 adet kitap üretildi. Bu kitaplar için 404 milyon 129 bin 293 adet bandrol satın alındı. Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılında ilk ve orta öğretim öğrencilerine 262 milyon 736 bin 286 adet ücretsiz ders kitabı dağıttı. Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre Türkiye’nin nüfusu 78 milyon 741 bin 53. Toplam kitap sayısının nüfusa oranına göre, 2016 yılında kişi başına 8.4 kitap düştü. 2015’te Türkiye’de 620 milyon 751 bin 618 adet kitap üretilmişti, kişi başına düşen kitap sayısı ise 8’di. 2016 verilerine göre, üretilen kitap adedinde yüzde 7.4 artış olduğu görülüyor. |
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!