“Hayır” videosundan tutuklanan Ali Gül'ün tutukluluğuna itiraz
Sosyal medyada tıklanma rekorları kıran “Hayır nedir?” videosunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının suç duyurusuyla tutuklanan Ali Gül'ün tutukluluğuna itiraz edildi. İtirazı, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirecek.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ali Gül, çektiği “Hayır” videosunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarının suç duyurusuyla İstanbul 5. Sulh Ceza Yargıcı Cevdet Özcan tarafından sahte isimle açılmış bir Twitter hesabından yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Gül'ün avukatı Yiğit Acar, itiraz dilekçesinde, İstanbul Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından 15 Mart'ta Cumhurbaşkanı'na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarını işlediği iddiasıyla yakalama ve gözaltı kararı verildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayetinin 14 Mart'ta yapıldığına dikkat çeken avukat Acar, “Şikayetin ertesi günü müvekkil hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmesi, tamamen hukuka aykırıdır” dedi.
Delil yok
Avukat Acar, sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanan hakaret suçunun konusu olabilecek yazıların Gül tarafından yazılıp yayımlandığının varsayıldığını aktararak, “Felix Djerzinksi ismi ile açılan hesapların müvekkile ait olduğunu ya da müvekkil tarafından kullanıldığını gösteren bir delil bulunmamaktadır” dedi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 21 Temmuz 2016 tarihli raporunda “Felix Dzerjinski” rumuzlu hesabın Gül tarafından kullanıldığının iddia edilmediği, böyle bir teknik saptamanın yapılmadığını kaydeden Acar, Gül'ün bu hesaptan yapılan paylaşımlarla hukuken ve fikren hiçbir ilgisi bulunmadığını söyledi. Gül'ün 3 dakikalık “Hayır Nedir” konulu video nedeniyle haksız itham ve saldırılara maruz bırakıldığını kaydetti.
Savcılığa kendi isteğiyle gitti
Avukat Acar, Gül'ün savcılığa kendi isteği ve avukatı ile gittiği halde özgürlüğünden yoksun bırakıldığını vurgulayarak, “Adaletin tecellisi için kendisi gönüllü olan bir vatandaş hakkında yakalama emri ve buna bağlı gözaltı kararı çıkarılması, haksız, gereksiz, incitici, orantısızdır. Kaldı ki bu kararın bir ileri evresi olan tutuklama tedbiri ile devam ettirilmesi, hukuken düşülen yanlışın devamı niteliğinde olmuştur” dedi. Gül'ün delil karartmadığını söyleyen Acar, “Söz konusu Twitter hesabın kullanıcısının kim ya da kimler olduğu, bilişim uzmanlarınca yapılacak çalışmalar ile ortaya çıkarılabilir. Müvekkilin sanal ortamdaki izleri yok etmeye yönelik bir becerisi veya sanal ortamda herhangi bir egemenliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla, deliller sanal ortamda durmaktadır” ifadelerini kullandı.
En Çok Okunan Haberler
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev