Hayri İnönü: Işınlanmayı bulan Sabah Gazetesi'ni tebrik ediyorum

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, yandaş Ersoy Dede'nin hedef göstermesinin ardından 'havuz'un amiral gemisi Sabah'ın yalan haberi hakkında açıklama yaptı.

Yayınlanma: 19.12.2016 - 15:09
Abone Ol google-news

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kayseri'deki terör saldırısının ardından yandaş Ersoy Dede tarafından hedef alınmıştı. Star yazarı Dede, Twitter'daki hesabından, "Vatan evlatları şehit verdiğimiz gün CHP'li Hayri İnönü Almanya'da vatan hainleriyle şarap içiyor. Önce Cem Özdemir ardından Can Dündar" diye yazıp silmişti. Ersoy Dede'nin tweetinin ardından yandaş internet siteleri 1 Aralık 2014 günü gerçekleşen ziyarete ait fotoğrafları yeniymiş gibi sayfalarına taşımıştı.

İNÖNÜ AÇIKLAMA YAPTI: ZİYARETİN ÜZERİNDEN 2 YIL GEÇTİ

Üzerinden iki yıl geçen ziyaretin yeniymiş gibi haberleştirilmesinin ardından bir açıklama yapan İnönü, "1 Aralık 2014 tarihinde, Alman Yeşiller Partisi milletvekili Sayın Özcan Mutlu'nun davetlisi olarak Berlin'e yaptığım ziyarette Cem Özdemir ile çekilen fotoğraf sanki bu güne aitmiş gibi kullanılarak, Türkiye'de olduğum halde, gerçeğe aykırı ifadelerle beni ve partim CHP'yi hedef göstererek provakatif şekilde paylaşılmasının maksadını takdirlerinize bırakıyorum. Birlik ve beraberliğimizin her zamankinden çok daha önemli olduğu bu günlerde gerçeğe aykırı paylaşımlarla toplumsal ayrışmaya hizmet eden kişileri kınıyorum Kaybettiğimiz şehitlerimizi yasını tutarken, bu açıklamayı yapmak zorunda bırakıldığım için üzgünüm" ifadelerini kullandı.

"SABAH GAZETESİ IŞINLANMAYI BULDU, TEBRİK EDİYORUM"

'Havuz medyası'nın amiral gemisi Sabah, İnönü'nün bu açıklamasını "yok" sayıp aynı haberi sayfalarına taşıdı. Bunun üzerine Hayri İnönü'den bir açıklama daha geldi. İnönü, "İstanbul'da olduğum halde, aynı saatlerde Almanya'daymışım gibi yazan Sabah Gazetesi'ni, ışınlanmayı bulduklarından dolayı tebrik ederim. Konuyla ilgili, sosyal medya hesaplarımdan yaptığım açıklamayı görmemelerini, bilime yaptıkları katkının heyecanına veriyorum" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler