Hayvanlar için bir kap su

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için vatandaşların evlerin önüne bir kap su bırakmaları çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 12.07.2013 - 12:40
Abone Ol google-news

Sıcak havaların sokak hayvanların yaşamını zorlaştırdığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Yiyecek ve özellikle de su bulmakta güçlük çeken hayvanlara yardımcı olmalıyız. Onlar için evlerimizin önüne bir kap su bırakarak hayatta kalmalarını sağlayabiliriz” dedi.

Belediye olarak kentin 9 ayrı noktasında hayvanlara özel çeşmeler yapıldığını ancak bunların tüm hayvanlar için yeterli olamayacağını belirten Akaydın, “Halkımızdan bu konuya gereken duyarlılığı göstermelerini ve hayvanları bir kap sudan mahrum etmemesini bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Akaydın açıklamasında, kedi ve köpeklerin güneş çarpmasından korunmaları gerektiğini bildirdi ve şöyle dedi:

“Özellikle yaz tatiline gelenlerin, denize götürdükleri hayvanlarını, çocukları gibi şemsiye altında tutulması gerekir. Sıcaklıkların kedi ve köpekler üzerinde, insanlardaki gibi olumsuz etkileri vardır. Klimaların uzun süreli soğuk çalıştırılması da olumsuz etkilere yol açar. Köpeklerin egzersiz saatleri gün içerisinde ya sabah erken saatlerde ya da akşam serinliğinde yapılmalıdır. Dışarıda asfaltın aşırı sıcağa bağlı erimesinden ötürü patilerde oluşabilecek hasarlar göz önünde bulundurularak daha çok çim olan alanlarda yürütülmesi sağlanmalıdır. Hayvan sahipleri, hayvanlarını arabalarının içerisinde bırakmamalı ya da kısa süreliğine bırakmalarda havalandırmanın mutlak surette açık olması sağlanmalıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler