Hayyam Garipoğlu'na 2 yıl hapis cezası

İş adamı Hayyam Garipoğlu, Sümerbank'ın zarara uğratılmasına ilişkin davada zimmet suçundan 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 24.12.2014 - 16:52
Abone Ol google-news

İş adamı Hayyam Garipoğlu, Sümerbank'ın zarara uğratılmasına ilişkin davada "zimmet'' suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün, suç tarihinde bankanın yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü olan Cengiz Biçer ise 1 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi.

KISMEN BOZMA KARARI OKUNDU

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Hayyam Garipoğlu ve Cengiz Biçer ile avukatları katıldı. Duruşmada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu adına avukat Şükriye Yavuz da hazır bulundu. Duruşmada, davaya ilişkin Yargıtay 7. Ceza Dairesi'nin kısmen bozma kararı okundu. Duruşmada söz alan sanıklar Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını talep etti.

MAHKEME BOZMA İLAMINA UYULMASINA HÜKMETTİ

BDDK avukatı Şükriye Yavuz ise bozma ilamına uyulmamasını istedi. Mahkeme heyeti de Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına hükmetti. Duruşmada, taraflar yargılamanın genişletilmesine ilişkin taleplerinin olmadığını beyan etti. Duruşma Savcısı Halil Zengin, talebinin olmadığını ve mütalaasının hazır olduğunu söyledi.

AKSİ GÖRÜŞTE DAVA ORTADAN KALKACAK

Savcı Zengin mütalaasında, sanıklar Hayyam Garipoğlu ve Cengiz Biçer hakkında "banka parasını zimmete geçirmek" suçundan zamanaşımı süresinin dolduğunu ifade ederek, davanın ortadan kaldırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı beyanda bulunan sanıklar ise beraatlerini, mahkeme aksi görüşte ise davanın ortadan kaldırılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler