HDP: 2018 mücadele yılı

'Umut bizim ellerimizde’ diyen Kemalbay, AKP’yi ‘Füze anlaşmalarına imza atarak dost satın almaya çalışan zavallı bir iktidar’ diye niteledi.

Yayınlanma: 06.01.2018 - 20:00
Abone Ol google-news

                                                            HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Dünyada füze anlaşmalarına imza atarak dost satın almaya çalışan zavallı bir iktidarla karşı karşıyayız. Dünyada dostu kalmamış bir iktidar. İçeride sadece HDP ve HDP seçmenlerini değil tüm dinamikleri karşısına almış bir AKP ile karşı karşıyayız. Bize düşen bu dinamikleri bir araya getirmek, el ele, omuz omuza vermek. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz. Umut biziz, umut bizim ellerimizde” dedi. HDP, 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek 3. olağan kongre öncesi Diyarbakır’da bölge konferansı gerçekleştirdi. HDP İl Başkanlığı’ndaki Vedat Aydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Salona, “Dünden yarına aynı kararlılıkla, geçmişten geleceğe aynı cesaretle” pankartı asıldı.

‘Geri adım yok’

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’e 16 yıl 8 ay hapis cezası verildiğine dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, “Sadece Baluken değil, Sebahat Tuncel, Aysel Tuğluk, Leyla Birlik ve birçok arkadaşımıza cezalar yağdırıldı. Bizlere de mesaj vermeye çalıştılar. Bize, ‘sizi siyasetten tasfiye edeceğiz, HDP’yi yok edeceğiz’ diyorlar. Biz de diyoruz ki; ‘elinizden geleni ardınıza koymayın, biz mücadeleye devam edeceğiz, asla ve asla bir milim dahi geri adım atmayacağız’. Bizi sadece tutuklamıyorlar. Katliamlara, sistematik işkencelere tanıklık ediyoruz. Bunların en alçakçası insanları mezarlarından çıkartıp kemiklerini götürmektir. Onların mezarlara bile, ölülere bile saygısı kalmadı. O kadar büyük bir açmazdalar ki cenazelerimize, mezarlarımıza bile saldırıyorlar” dedi.

‘Zavallı bir iktidar’

AKP’nin dünyada dostu kalmadığını vurgulayan Kemalbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyoruz ki AKP - Erdoğan rejimi aslında birleşen demokrasi güçleriyle, örgütlü bir mücadeleyle bir günlük dahi ömre sahip değil. Dünyada füze anlaşmalarına imza atarak dost satın almaya çalışan zavallı bir iktidarla karşı karşıyayız. Dünyada dostu kalmamış bir iktidar. İçeride sadece HDP ve HDP seçmenlerini değil, tüm dinamikleri karşısına almış bir AKP ile karşı karşıyayız. Toplumun tümüne savaş açmış, insafsızca bebeklerden yaşlılara kadar herkesin hayatını karartan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bize düşen bu dinamikleri bir araya getirmek, el ele, omuz omuza vermek. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz. Biz 5 yıl önce çıkarken birleştik, meydan okuduk, dayanışma içinde sokaklarda buluştuk, onları iktidardan indirdik. Şimdi bunu daha büyük bir cesaretle, umutla yapacağız. Umut biziz, umut bizim ellerimizde.”

'2018 mücadele yılı'

2018 yılında Türkiye’de halkların kaderini belirleyeceğini söyleyen Kemalbay, “Tek tip kıyafetin işkence olduğunu, siyasi tutsaklara giydiremeyeceklerini bildikleri halde gündeme getirdiler. Bunu sadece bizi sindirmek için yapmıyorlar. Bize sistemli olarak saldırıyorlar. Çünkü biz her şeye karşı gürül gürül akan bir mücadeleyiz. Bunun önünü kesmek istiyorlar. ‘Siz tek tiple, cenazelerinizle uğraşın; biz talanımıza devam edelim’ diyorlar. Yağma yok, biz hem bu mücadele alanlarında olacağız hem de AKP - Saray rejimi ile mücadele edeceğiz, 2018 yılı Türkiye halklarının kaderini belirleyecek. Biz de önümüzdeki kongre sürecini bu bilinçle kavrıyor ve kendimizi hazırlıyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler