HDP, tutuklamalarla ilgili AİHM'i bilgilendirdi
HDP, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekillerinin tutuklanması üzerine HDP hukuk komisyonu öncülüğünde, geniş bir hukuk komisyonu ile çalışmalara başladığı belirtildi. HDP, ilk olarak tutuklamalar ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni (AİHM) bilgilendirirken, başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere yapacakları başvurular hakkında dosyalar hazırladığı öğrenildi.
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Milletvekilleri Selma Irmak, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan'ın tutuklanıp cezaevine konulmasından sonra yapılacak hukuki çalışmalar ve girişimler için HDP Hukuk Komisyonu öncülüğünde hukukçulardan oluşan geniş kapsamlı bir komisyon oluşturuldu.
Komisyon ilk olarak tutuklamalar ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni acil olarak bilgilendirirken, yapılacak başvurular konusunda da dosyalar hazırlamaya başladı. Anayasa Mahkemesi'ne başvuru ve tutuklamalara itiraz başta olmak üzere çalışmalarını sürdüren Hukuk komisyonunun özellikle tutuklamadan önce ve sonra Başbakan ile Bakanların gözaltı ve tutuklamalar ile ilgili yaptıkları açıklamaları da inceledikleri ve bunu da hazırlayacakları dosyalara ekledikleri öğrenildi.
HDP Meclis’i ‘askıya’ aldı: İzleyeceğimiz yola halkla karar vereceğiz
Tutuklanan HDP'lilerden mesaj var... Demirtaş: Tek bir mum yeter...
İşte Demirtaş'ın son söyleşisi... 'Tutuklanırsanız ne olacak?' sorusuna yanıt
Video Haberler
-
'Hükümetin değişmesi lazım'
-
'Destek mestek vermiyorum'
-
Kavgada ısırılarak koparılan kulağını martı kaptı
-
Ümraniye'de cip apartman boşluğuna düştü
-
Hatalı teşhis iddiası! Küçük çocuğun testisi alındı
-
Polis merkezinin bahçesi galeriye döndü
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
Romalılar şampiyonluğu doyasıya kutladı
-
2 bin 800 yıllık mühür
-
Motosikletlinin feci ölümü
En Çok Okunan Haberler
-
Emniyette canlı bomba alarmı!
-
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
-
3600 ek gösterge çalışması tamamlandı
-
Erdoğan'a kötü haber: Seçmen 'asla' dedi
-
Atatürk Havalimanı için uçuş yasağı
-
Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL tazminat cezası
-
TURKEN hakkında konuşmamız lazım
-
'Erdoğan kendi kabuğuna çekiliyor'
-
'Türkiye’de şu an laiklikle ilgili sorun yok'
-
Türkiye tahmini değişti: 17 puanlık artış!