'Hepimize büyük görevler düşüyor'

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ''Darbe anayasasını kaldırabilmek, sivil anayasayı değiştirebilmek ve bizim yaşadıklarımızı yavrularımıza torunlarımıza yaşatmamak için hepimize büyük görevler düşüyor'' dedi.

Yayınlanma: 14.08.2011 - 20:24
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP'nin kuruluşunun 10. yılı nedeniyle Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından Hünkar Tesislerinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 1946'dan bu yana çok partili siyasi hayatın bulunduğunu ve O tarihten bu yana siyasi partilerin milletin oylarına talip olmak için sizlerin huzuruna geldiğini hatırlattı.

14 Ağustos 2001 yılına kadar bütün siyasi parti genel başkanlarının millete 'düş peşime' diye oy almaya çalıştığını ifade eden Elitaş, ''Ama 2001 yılında Sayın Genel Başkanımız önderliğinde milletin kurduğu bizim tabelasını astığımız AK Partiye 'düş peşime' diye yol gösterdiler işaret ettiler. Bundan önce sadece çağırdığı noktaya götüren kişiler olarak değerlendiren siyasiler artık milletin tarif ettiği yolda gitmesini istediği düş önüne dediği siyasi partileri ve önderlerin bağrına bastılar'' dedi.

''AK Parti'nin 2 mahalli, 3 genel seçim, 2 referandumda sürekli oylarını artırarak gelmesi, büyümesi, milletle beraber olması milletin canının bir parçası olarak göstermesi en önemli özelliklerden biridir'' diyen Elitaş şöyle konuştu: ''Milletle beraber olursanız onların derdiyle dertlenirseniz çare bulmak için gayret gösterirseniz, Türkiye'nin geleceğini, Türkiye'nin büyümesini hiç kimse engelleyemez. AK Parti'nin karşısında da hiçbir siyasi parti duramaz. Geriye dönüp baktığımızda 2001 yılına bakarsak nelerle karşılaştığımızı görürüz. İnsan belleği unutma özürlüdür. İnsan güzellikleri unutur kötü olanları aklından çıkarmaz. 2001 yılı öncesine bakar ve 9 yıllık iktidarımıza bakarsak AK Parti'nin vizyonunu hep beraber müşahede etmiş oluruz. Bizim yaşadıklarımızı torunlarımıza, yavrularımıza yaşatmamak için hepimize büyük görevler düşüyor.''

AKP iktidarının hizmetlerinden de bahseden Elitaş, ''Bugün en basit hadise emekliler maaş alabilmek için sabah namazı kuyruğa girerdi. İşte AK Parti iktidar olduğunda bu emeklilerimizin yaşadığı zulme son vermek oldu. Yine sağlıkta önemli çalışmalara imza attık. Muhalefetin direnmesine rağmen bunu yaptık. Bugün Cumhurbaşkanının, Başbakanın, milletvekilinin, Genelkurmay Başkanının hangi sağlık hizmetlerinden imkanı varsa dağdaki çoban da işçi de işsiz olan kişi de doğan bebek de aynı sağlık hizmetleriyle karşı karşıya. AK Parti iktidara geldiği dönemde 80 yıllık tarihimizden 79 yıllık Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri döneminde 6 bin 100 kilometre duble yol yapılabildi. 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 14 bin kilometreyi aşmış duble yol oldu. Nereden nereye. İşte bizim alın terimizle biriken kaynakları vergimizle ödediğimiz kaynakları tüyü bitmedik yetimin hakkını koruyan iktidara verirseniz yapılmaya hiçbir yatırım yoktur'' diye konuştu.
 

'Milletle beraber olmak'

Milletle beraber olunursa Türkiye'nin büyümesini hiç kimsenin engelleyemeyeceğini dikkat çeken Elita, şunları dile getirdi: ''3 Kasım 2002'den önce TBMM'yi günde ortalama 17 bin kişinin ziyaret ediyordu. Anadolu'nun dört bucağından 17 bin kişi ortalama Meclisi ziyaret ediyordu. Şu anda 2011 yılının başında TBMM'yi ziyaret eden insan sayısı 5 bine düştü. Bu milletin TBMM'den umudunu kestiği anlamına gelmez. Milletin vekilleri milletin ayağında olduğundan dolayıdır. Milletin vekilleri her hafta köyünde, mahallesinde her hafta onlarla dertleştiğinden dolayıdır. Milletvekillerinin çıtası yükseldi. Başka partiler de bizim gibi hareket etmeye başladı. AK Partinin milletvekilleri seçim bölgelerinde diğer partilerin milletvekilleri de tatil bölgelerinde denizde faaliyette bulunuyorlar. İşte farkımız bu. 14 Ağustos 2001 tarihinin Türk demokrasinin dönüm noktası. O güne kadar geçen süreçleri 1960, 27 Mayıs, 9 Mart muhtırasının başlangıcını 12 Mart muhtırasını, 1977'den 11 Eylül 1980 tarihine kadar 4800 yiğidin katledilmesini o yiğitlerin kanı üzerinden 12 Eylül darbesinin yapılmasını ve 12 Eylül Anayasasını değiştirmek AK Parti'nin demokrasi çıtasını yükseltmesiyle birlikte, fikir inanç hürriyetini ortaya getirmesiyle birlikte inşallah bu dönem parlamentonun en önemli görevi darbe anayasasını atıp sivil bir anayasayı getirmek olacaktır.''

Teknoloji çağında saklı olan hiçbir şeyin olmadığını her şeyin milletin huzuruna çıktığını anlatan Elitaş konuşmasını şöyle tamamladı: ''Herşey aydınlık olarak ortaya çıkıyor. 12 Eylül darbesiyle birlikte yaşadığımız süreç 28 Şubat post modern darbesi AK Parti iktidara gelmezden evvel onu nasıl engelleyebilirim diye ortaya çıkan ay ışıkları, yakamozlar iktidara geldikten sona eldivenler, kafesler ve en son andıçlarla birlikte balyoz gibi hareketler. Bu milletin bağrından çıkmış insanların milletin gönlünde yer etmesini hazmedemeyenler işlerine sindiremeyenler altındaki saltanat koltuğunun millet tarafından alınmaya başladığını düşünüp bundan korkup 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminde nasıl yaparım da bunları tökezletirim diye yalan yanlış haberler ortaya çıkarabilirim diye 40'ın üzerinde internet sitesi ortaya çıkartmışlar. Onun için 2011 yılı 14 Ağustos'u 2001 yılı 14 Ağustos'u kadar önemli. Hepimizin üzerine önemli düşüyor. Çünkü darbe anayasasını kaldırabilmek için sivil anayasayı değiştirebilmek için, bizim yaşadıklarımızı yavrularımıza torunlarımıza yaşatmamak için. Eğer benim babam 27 Mayıs darbesine dur diyebilseydi 12 Mart olmazdı. Benim ağabeyim 12 Mart'a dur diyebilseydi 12 Eylül olmazdı. Biz 12 Eylül'e dur diyebilseydik 28 Şubat olmazdı. 28 Şubat'a bu millet sesini çıkarsaydı başka post modern darbeler olmazdı, 27 Nisan olmazdı. Ama 27 Nisan'da ilk defa sizin temsilciniz gücünü milletten almayan kudrete karşı dur deme cesaretini gösterdi ve bugünlere gelebildi. Bugün eğer demokrasiyi yaşamak için çareler istiyorsak, birbirimizin düşüncelerine hürmet edebilir hale gelebiliyorsak, 74 milyon insanı kardeş yapabilmek için milli birlik projesini hayata geçirebilme gayretini gösterebiliyorsak buradaki tılsım 27 Nisan'a karşı sizin adınıza dik durabilen Recep Tayyip Erdoğan hükümetiydi.''

İftar programına, AKP Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Sevde Bayazıt Kaçar, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AKP İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, eski milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler