Her gün 3 bin 561 kişi trafik kazasında ölüyor

Ankara Tabip Odası, trafik sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir rapor yayımladı. Raporda, dünyada her gün 3 bin 561 kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiği belirtilirken gerek dünya genelinde gerek Türkiye'de gerekli önlemlerin alınmaması halinde kazalarda ölümlerin giderek artacağı vurgulandı.

Yayınlanma: 24.06.2009 - 07:06
Abone Ol google-news

Ankara Tabip Odası, piknik dönüşü geçirdikleri kaza nedeniyle yaşamlarını yitiren 10 kız öğrencinin ardından trafik sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir rapor yayımladı.

Raporda, dünyada her gün 3 bin 561 kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiği belirtildi, gerek dünya genelinde gerek Türkiye'de gerekli önlemlerin alınmaması halinde kazalarda ölümlerin giderek artacağı vurgulandı.

"Dünyada trafik kazası geçiren her 100 kişiden 18.8'i yaşamını kaybetmektedir" denilen raporda, şunlar kaydedildi: "Bu değer ülkelerin ekonomik durumlarına göre değişmektedir. Yüksek gelir düzeyine sahip ülkelerde trafik kazası geçiren her 100 kişiden 10.3'ü, orta gelir düzeyine sahip ülkelerde 19.5'i ve düşük gelir düzeyine sahip ülkelerde ise yüzde 21.5'i ölmektedir."

Trafik kazaları konusunda halk sağlığı yaklaşımının, kazaların önlenmesi, kazalar olduğunda ise meydana gelen yaralanma ve ölümlerin engellenmesi, kişinin bu travmayı en hasarsız biçimde atlatabilmesi üzerinde kurgulanması gerektiği kaydedilen raporda, trafik kazalarının önlenmesi ve yol güvenliği için acilen ulusal bir program ve eylem planı oluşturulması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler