Hindistan'ın büyükelçisi vefat etti

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal bu sabah vefat etti.

Yayınlanma: 11.03.2011 - 11:03
Abone Ol google-news

Beyin tümörü nedeniyle bu sabah vefat eden Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal'ın cenazesi, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen askeri törenle ülkesine uğurlandı.

Törene Jassal'ın eşi Smita Tewari Jassal'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri ve Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yetkililer katıldı.
Tabutun katafalka konulması ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Davutoğlu, ''kelimelerin ifade etmekte zorlandığı bir anı yaşadıklarını'' belirtti.

Hindistan'ın büyük bir evladını, Türkiye'nin ise büyük bir dostunu kaybettiğini kaydeden Davutoğlu, Türkiye'de görev yaptığı süre içerisinde Jassal ile değişik düzeylerde çok sıkı temas içinde olduklarını söyledi.

Jassal'ın olağanüstü bir şahsiyet, son derece güçlü bir entellektüel ve çok profesyonel bir diplomat olduğunu dile getiren Davutoğlu, görevde bulunduğu dönemde Jassal'ın, Türkiye ile Hindistan arasındaki dostluğa büyük katkılarda bulunduğuna dikkati çekti.
Jassal'ı Ankara'da kaybetmelerinin kendileri için büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sadece Hindistan için değil, Türkiye için de büyük bir kayıptır. Aslında şunu söyleyebilirim, kendisi ikinci vatanında hayatını kaybetmiş oldu. Bizim bir geleneğimiz vardır. Bizim topraklarımızda ölenler, ebediyen bizim toprağımızın evladı sayılırlar. Onun için biz, bugün burada üzücü bir törenle, bir taziye ortamı içinde kendisini uğurlarken aslında bedenini ülkesine gönderiyoruz. Ama ruhunu ve ebedi dostluğunu ülkemizde muhafaza ediyoruz, etmeye devam edeceğiz.''

Jassal'ın ailesine, Hindistan'a ve bütün Hint halkına başsağlığı dileyen Davutoğlu, ''Onun gerçekten büyük gayretlerle daha ileri aşamalara götürmeye çalıştığı Türkiye-Hindistan dostluğunu, daha ileri düzeylerde sürdürmeye kararlıyız'' ifadesini kullandı.
Törende, Kordiplomatik Duayeni adına Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah El Duveyh de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Jassal'ın cenazesi Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçağa alındı.
Jassal'ın naaşı, eşinin, Bakan Davutoğlu ve törene katılan diğer kişilerin taziyelerini kabul etmesinden sonra ülkesine uğurlandı.

Bu arada, törene katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan birer çelenk gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler