Hırsızlık çetesini msn adresi ele verdi

Antalya'da düzenlenen operasyonda, 34 hırsızlık olayından aranan 4 kişilik hırsızlık çetesi yakalandı.

Yayınlanma: 21.09.2010 - 09:18
Abone Ol google-news

Muratpaşa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğince yapılan operasyonda, iş yerlerinden elektronik eşyaları çalarak seri numaralarını değiştirip piyasaya sürdüğü belirlenen Ö.B, D.A, M.S.K ve Bosna Hersek uyruklu İ.H.B yakalandı.

Zanlılardan Ö.B'nin kapıları açtığı, D.A'nin şoförlük yaptığı, İ.H.B'nin iş yerlerine içeri girerek hırsızlığı gerçekleştirdiği, M.S.K'nın da çalınan dizüstü bilgisayarların seri numaralarını değiştirdiği iddia edildi. Operasyonda zanlılarla birlikte, 30 dizüstü bilgisayar, 5 plazma televizyon, dizüstü bilgisayarların seri numaralarını değiştirmeye yarayan 4 cihaz ve ziynet eşyası ile hırsızlıkta kullanılan ve kiralık olduğu öğrenilen otomobil ele geçirildi.

Unutulan msn adresi yakalattı


Zanlıların çaldıkları bir dizüstü bilgisayarın seri numarasını değiştirdiği ancak içerisindeki bilgileri silmeyi unuttukları bilgisayarı bir internet kafeye sattıkları, ardından zanlılardan bilgisayarı satın alan kişinin bilgisayarı açmasıyla otomatik olarak açılan msn adresinin sahibine e-posta ile ulaştığı bildirildi.

E-posta ile ulaştığı kişinin, bilgisayarın kendisine ait olduğunu ve çalındığını bildirmesi üzerine internet kafe sahibi polise başvurdu ve operasyon başlatıldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Ö.B, D.A ve İ.H.B çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, M.S.K ise serbest bırakıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler