Holbrooke Pakistan'da

ABD özel temsilcisi Richard Holbrooke, Pakistan'ın Taliban ile mücadelede ilerleme sağlamasından memnun.

Yayınlanma: 17.08.2009 - 06:34
Abone Ol google-news

ABD'nin Afganistan ve Pakistan özel temsilcisi Richard Holbrooke, Pakistan'ın Taliban militanlarıyla mücadelede "net ilerleme" sağlamasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.
Holbrooke, Cumartesi akşamı geldiği Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yaptığı açıklamada, Pakistan'ın başarılarından çok etkilendiklerini ve kaydedilen ilerlemeden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Daha çözülecek çok sorun olduğunu biliyoruz, ancak bugün her şey iyi gidiyor" dedi.

Amerikalı özel temsilci, Pakistan ordusunun gücünü Afganistan sınırındaki aşiret bölgelerine doğru kaydırması yönünde ABD'nin baskısı olup olmadığı konusunda, "Pakistan silahlı kuvvetlerinin nasıl kullanılacağı, hangi bölgelere gönderileceği, Pakistan hükümetinin ve bizzat kendisinin vereceği bir karardır" dedi. Özel temsilcilik görevine Ocak ayında atanmasından bu yana Pakistan'a beşinci ziyaretini yapan Holbrooke, dün Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ve ana muhalefet lideri Navaz Şerif ile görüştü.

Bölgedeki şiddetli yağış yüzünden Pakistan ordusunun önemli ilerleme kaydettiği ve önemli bir Taliban liderinin öldürüldüğü Svat Vadisi'ne yapacağı ziyareti ertelemek zorunda kalan Holbrooke, Pakistan ziyareti sırasında Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Başbakan Yusuf Rıza Gilani ve Genelkurmay Başkanı Aşfak Kayani ile bir araya gelecek.

Devlet başkanlığı ve bölgesel seçimlerin Perşembe günü yapılacağı Afganistan'a geçecek olan Holbrooke'un, ardından Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Richard Holbrooke, İstanbul'da, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 24 ülke ve uluslararası kuruluşun üyesi olduğu "Demokratik Pakistan'ın Dostları" grubunun yapacağı toplantıya katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler