Hollanda ve Almanya nükleer silahlara karşı

Hollanda ve Almanya, nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya istediklerini ve bunun için de birlikte çalışacaklarını bildirdi.

Yayınlanma: 02.11.2009 - 13:45
Abone Ol google-news

Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen, Lahey'de bugün yaptıkları görüşmenin ardından düzenledikleri basın toplantısında, öncelikle NATO bünyesinde kendi topraklarında bulunan nükleer silahların kaldırılmasını istediklerini belirttiler.

Tanışma gezisi çerçevesinde Polonya'dan sonra Hollanda'yı ziyaret eden Alman Bakan Westerwelle, hükümet olarak, ülkesinin nükleer silahlardan tamamen arındırılmasını istediklerini, bunu da ancak ABD ve diğer NATO müttefikleriyle görüşerek, onların da rızasıyla yapacaklarını söyledi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen de koalisyon ortağı İşçi Partisi'nin uzun süreden beri Hollanda'daki nükleer silahların kaldırılmasını savunduğunu anımsattı ve Alman meslektaşıyla yalnızca kendi ülkelerinde değil, bütün dünyadaki nükleer silahların kaldırılmasını istediklerini belirtti. Verhagen, Alman meslektaşıyla bunun nasıl iyi bir şekilde gerçekleştirebileceğini görüştüklerini kaydederek, "Biz bu alanda ortak çalışmak istiyoruz" dedi.

Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende ile de bir araya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle'nin, AB üyesi ülkelere yönelik başlattığı tanışma gezisi çerçevesinde bugün Paris'e geçerek Fransız meslektaşı ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Siyasi gözlemciler, Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle'nin, birliğin büyük üyelerinden Fransa'dan önce Polonya ve Hollanda'yı ziyaret etmesini, yeni Alman hükümetinin, birliğin doğu ve öteki küçük üyelerinin güven ve saygısını kazanmak istediği şeklinde yorumlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler