Hollandalı çocukların oyuncakları Çorum'dan

Eksen Eğitim Araçları Limited Şirketi ortaklarından Cengiz Tufan, su bazlı, zehirli madde içermeyen özel boyaların kullanıldığı ahşap malzemeden üretilen ürünlerin kalitesiyle ve dizaynıyla beğeni topladığını, Türkiye'nin dört bir yanına yaptıkları dağıtım ve pazarlamadan sonra Hollanda'ya da açılmayı başardıklarını söyledi.

Yayınlanma: 01.07.2009 - 10:03
Abone Ol google-news

Çorum'da bir oyuncak firması yaptığı oyuncakları Hollanda'ya ihraç ediyor. Eksen Eğitim Araçları Limited Şirketi ortaklarından Cengiz Tufan, su bazlı, zehirli madde içermeyen özel boyaların kullanıldığı ahşap malzemeden üretilen ürünlerin kalitesiyle ve dizaynı ile beğeni toplandığını belirterek, ''Türkiye'nin dört bir yanına gerçekleştirilen dağıtım ve pazarlamadan sonra Hollanda'ya da açılmayı başardık'' dedi.

0–6 yaş grubu çocuklara yönelik eğitim amaçlı oyuncak ve ders araç gereci ürettiklerini anlatan Tufan, Hollandalı bir firmaya 1000 adet cami maketi olabilen parçalı ürünün gönderilmesi konusunda anlaştıklarını, Hollanda'nın dışında İsrail'le de bağlantı kurduklarını ve görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Halen çalıştıkları yeri bırakarak Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmak için çalışma başlattıklarını söyleyen şirket ortaklarından Tufan, ''Firmamız Türkiye'de alanında en büyük üç firma arasında yer alıyor. Hatta bazı firmalara da fason üretim yapıyoruz. Ham madde olarak genellikle çam ve kayın gibi malzemelerden üretiyoruz. Ham maddeyi de Çorum'da faaliyet gösteren keresteci üreticilerden temin ediliyor'' diye konuştu.
 

'Çocuklar eğlenirken öğreniyor'

Cengiz Tufan, çocuğun algı, dil, beden, sosyal ve duygusal gelişimi ile öz bakım becerilerinin tamamlanmasında ebeveynlerin alacakları oyuncakların doğrudan etkili olduğunu vurgulayarak, bu anlamda çok büyük sorumluluk gerektiren eğitim amaçlı oyuncakların yapımına titizlik gösterdiklerini söyledi.

''Oyuncak üretiminde her bakımdan konunun uzmanlarıyla görüşüp, bütün standartları gözetip ürünü ortaya çıkarıyoruz'' diyen Tufan, ''Eğitim amaçlı oyuncaklar çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Oynarken öğreten oyuncakları hem büyükler hem çocuklar çok seviyor'' dedi.

Ürünlerin sadece 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik olmadığını belirten Tufan, rehabilite gerektiren ve zeka yaşı yine bu gruba giren çocukların da oyuncaklardan yararlandığını dile getirdi.

Son 3 yılda ürettikleri ürünlerle yaklaşık bin 500'e yakın ana sınıfı oluşturduklarını vurgulayan Tufan, ham maddenin çok büyük bir bölümünün en sağlıklı malzeme olarak bilinen ahşap olduğunu, yasaların gerektirdiği sağlık başta olmak üzere tüm güvenlik önlemlerinin de alındığını ifade etti.

 

'Markalaşma süreci tamamlandı'

Eksen Eğitim Araçları'nı 2001 yılında bir rehber öğretmenin önerisi üzerine ortağı Necmettin Ünal'la birlikte kurduklarını anlatan Cengiz Tufan, Osmancık yolunda bulunan bir mandırayı imalat haneye dönüştürerek üretime başladıklarını söyledi.

1500 metre kare kapalı, 10 bin metre karede açık olmak üzere toplam 11 bin 500 metre kare alanda mandıradan dönüştürülmüş yerde üretime devam ettiklerini belirten Tufan, 3 kişi ile kurdukları şirkette şuan 10 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Eksen'in, şu anda yaklaşık 40 ilde ve Lefkoşa'da bayilik acentelik ve satış noktası şeklinde yapılandırmasını tamamladığını ve bazı bölgelerde yapılanma sürecini devam ettirdiğini ifade eden Tufan, şunları kaydetti: ''Kısa süre içerisinde kendi alanımızda Türkiye'nin önemli firmaları arasına girmeyi başardık. Ürünlerin üretiminde mobilyacı, doğramacı, dekorasyon, serigrafi konusunda eğitimli ve işini bilen ustalarla çalışıyoruz. Ürünlerin dizaynı için ise İstanbul'da uzman bir firmadan yardım alıyoruz. Markalaşma sürecini tamamlamış olan Eksen Eğitim Araçları bundan sonraki süreçte yeni tasarımla eğitim firmaları, oyuncakçılar ve ebeveynlere yönelik hizmetleriyle dev hizmetinde olmaya devam edecektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler