Hristofyas plan yapıyor

Kıbrıs Rum yönetiminin, KKTC'de yarın yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin bütün olası senaryoları incelediği ve seçimi Derviş Eroğlu'nun kazanacağı üzerine plan tatbikatları yaptığı bildirildi.

Yayınlanma: 17.04.2010 - 12:52
Abone Ol google-news

Kıbrıs Rum basın haberlerine göre, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas başkanlığında önceki gün toplanan Kıbrıs Grubu, KKTC cumhurbaşkanı seçimlerinin ''ertesi gününe ilişkin olası bütün senaryoları'' ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olduğunda ''ne olacağı konusunu'' incelendi.

Haberlere göre, Rum yönetimi, seçimlerden cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu'nun galip çıkmasını ciddi ihtimal olarak görüyor ve plan tatbikatlarını da bu ihtimali dikkate alarak yaptı.
Toplantıda ayrıca, 26, 27 ve 28 Nisanda yapılacak Rum Ulusal Konseyi maraton toplantısının hazırlıkları da ele alındı.
''Seçimlerden Eroğlu'nun galip çıkması ihtimalinin incelediği'' toplantıda, Derviş Eroğlu'nun müzakereler sırasındaki olası tepki ve hareketleri üzerinde durularak, bunların ''yönetilmesi'' yöntemleri incelendi.

Rum basınına göre, Rum yönetiminin tutumu, ''kazananın kim olacağından bağımsız olarak, müzakerelerin, 30 Martta kaldığı noktadan devam etmesi gerektiği'' yönünde. Rum yönetimine göre, ''uzlaşılan ortak zeminin geçerli olması'' da güvence altına alınmalı.

Kıbrıs Rum yönetimi sözcüsü Sözcüsü Stefanos Stefanu, Hristofyas başkanlığında yapılan Kıbrıs Grubu toplantısında, yarınki seçim sonuçları üzerinde plan tatbikatı da yapılıp yapılmadığının sorulmasına karşılık, şunları söyledi:
''Genellikle çeşitli konular basına yansımaz, ama bu hükümetin, Başkanın Kıbrıs sorunuyla ilgili çeşitli meseleleri değerlendirmediği, görüşmediği, dikkate almadığı anlamına gelmez. Sadece bunları kamuoyuna fazlaca yansıtmadan yapmayı tercih ediyoruz. Hükümetin çok fazla şeyi, olguyu ve şartı değerlendirdiğinden emin olunuz.''

KKTC Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının, Rum Ulusal Konseyin 26, 27 ve 28 Nisan'da yapılacak maraton toplantısında da ele alınması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler