Huawei P20 tanıtıldı!

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, uzun süredir yapım aşamasında olan yeni amiral gemisi modeli serisini nihayet tanıttı. Çinli üreticinin Paris’te gerçekleşen etkinliğinde Huawei’nin P20 serisi resmiyet kazandı. İşte Huawei P20 hakkındaki tüm detaylar.

Yayınlanma: 27.03.2018 - 20:07
Abone Ol google-news

Hemen baştan şunu belirtelim. Huawei’nin bu seneki amiral gemisi modeli Huawei P20 değil. P20 Pro. P20 ise üst segmente hitap eden bir model. P20 Pro’yu amiral gemisi modeli yapan şey ise arka tarafında bulunan 3’lü kamera modülü.
Peki çift kamera ile gelen Huawei P20 kullanıcılara ne gibi yenilikler sunuyor? Keza geçtiğimiz yıl çıkan Mate 10’dan teknik özellikler anlamında pek de farklı görünmeyen P20, kullanıcılarda bazı soru işaretlerine neden olmuş durumda.

Huawei P20 tasarımı ile ön plana çıkıyor

İlk olarak Huawie P20 tasarımından bahsedelim. Keza Çinli üretici tarafından tanıtılan 3 modeli birbirinden ayıran en önemli çizgi tasarım diyebiliriz. P20 Lite’te ekranın arka bölümünde bulunan parmak izi okuyucusu P20’te ekranın alt tarafına taşınmış.
Açık konuşmak gerekirse, bu hamle P20’yi daha şık yapmamış. Yani diğer tarafta, daha düşük bir segmentte yer alan P20 Lite’ın tasarımsal anlamda P20’den daha şık göründüğünü söylemek pek de yanlış olmayacaktır.
Fakat genel anlamda değerlendirdiğimizde P20’nin tasarımsal açıdan başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Elbette alt kısımdaki parmak izi okuyucusunun da bulunduğu çerçeve olmasaydı, telefon daha modern bir çizgide bulunabilirdi.
iPhone X ile başlayan çentik modası, beklenildiği gibi P20’de de devam ediyor. Telefonun üst orta kısmında kamera ve ışı senseörlerinin bulunduğu bir çentik bulunuyor. Bu çentiğin iPhone X’e nazaran daha küçük olduğunu da belirtelim.

Teknik özellikler bazında değişen birşey yok

Huawei, geçtiğimiz yıl yonga seti alanında önemli atılımlar gerçekleştirdi. Kirin 970 ile ilk defa telefon işlemcisinden bağımsız bir AI çipi kullanan Çinli üretici, tüm teknoloji dünyasının dikkatini çekmeyi de başarmıştı.
Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru satışa sunulan Mate 10 modelinde kullanılan Kirin 970 yonga seti, Huawei’nin bu sene ki P20 serisine de güç verecek. Yani yonga seti tarafında kayda değer bir yenilik bulunmuyor.
Peki gelelim asıl soruya. Bu yonga seti günümüz amiral gemisi modelleri ile yarışabilecek güçte mi? Elbette hayır. Keza SD 845 ile satışa sunulan Xperai XZ2 ve Galaxy S9, Geekbench testlerinde P20 serisine fark atmış durumda.
Elbette şu noktayı da unutmamak gerekiyor. Hali hazırda Kirin 970 ile çalışmayacak, ya da yavaş çalışacak bir uygulama mevcut değil. Yani bu yonga seti günümüz şartlarında sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

RAM daha yüksek olabilirdi

Genel olarak Çinli akıllı telefon üreticileri, özellikle amiral gemisi modellerinde yüksek miktarlarda RAM kullanmayı seviyorlar. Fakat görünen o ki Huawei batıya her anlamda ayak uydurmaya başlamış durumda.
Huawei P20, sistemini 4GB RAM ile destekliyor. Açıkçası RAM miktarı 6GB olsaydı daha iyi bir dönüt alınabilirdi. Öte yandan telefonun 128GB’lık dahili depolama alanına sahip olduğunu da belirtelim. Buradaki tek üzücü unsur, P20’nin microSD kartları desteklemiyor oluşu.
Son olarak telefonun ekran ve batarya özelliklerinden de bahsedelim. P20, 2240 x 1080 piksel çözünürlüğünde 5.8 inçlik bir ekran ile gelecek. Dolayısıyla 5.8 inçlik bir telefonda 3340 mAh kapasitesinde bir batarya kullanılması da pek sürpriz değil.
Arka tarafında 20MP + 12MP‘lik çift ana kamera modülü bulunduran cihazın Mate 10 kalitesinde bir fotoğraf/video performansına sahip olması bekleniyor.

Huawei P20 fiyatı

Gelelim kullanıcılar açısından en önemli unsurlardan birisine. Evet Huawei P20 fiyatından bahsediyoruz. Kutudan ilk çıktığında EMUI 8.1 destekli Android Oreo ile gelecek olan telefon Super Charge teknolojisiyle de donatılmış olacak.
Telefonun Avrupa fiyatının 649 euro olacağı açıklandı. Elbette bu fiyat Avrupa’daki bazı ülkelerde çeşitlilik gösterebilir. Fakat ortalama fiyatın 649 euro dolaylarında olacağını söylemek mümkün.
Görünen o ki, Huawei yeni bir teknoloji sunmadığı gibi yüksek bir etiket sunmaktan da kaçınmış. Yani telefonun fiyat/performans anlamında alınabilir olduğunu söylemek mümkün. Elbette P20’den önce OnePlus ve Xiaomi gibi Çinli üreticilerin yeni modellerini de beklemek gerekiyor.

Volkswagen, 2019 model Touareg modelini ortaya çıkardı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon