"Hükümet kaşıkla verip, sapıyla göz çıkartıyor"

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, elektrik faturasını yüzde 10 oranında kabartacak elektrik zammına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 06.09.2009 - 06:16
Abone Ol google-news

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay elektrik faturasını yüzde 10 oranında kabartacak elektrik zammı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, "Hükümet kaşıkla verip, sapıyla göz çıkartmaktadır" eleştirisinde bulundu.

Akay'ın açıklamasında bir hafta önce memur, emekli, dul ve yetim maaşlarına yüzde 2.5+2.5 oranında zam yapan Hükümetin, yalnızca elektriğe yüzde 10 oranında zam yaptığını hatırlatarak, şöyle denildi:
"Kamunun ürettiği mal ve hizmetlere yapılan bu zamlar insaf ölçülerini zorlamakta, dar ve sabit gelirli kesimi perişan etmeyi amaçlamaktadır. Küresel güçlerin tembih ve telkinleri ile icra edilen ekonomi politikaları milyonlarca işçi, memur, emekli, asgari ücretli, çiftçi, küçük esnafı perişan etmiştir. Bağ-Kur emeklisinin maaşına Temmuz ayında 5 lira zam yapan Hükümet, bir elektrik faturasının tutarını 8-10 lira yükseltmekle vicdanının rengini açıkça ortaya koymuştur. Hükümet iş başına geldiği günden buyana "ekonomide bahar geldi-gelecek' çarpıtmalarıyla pembe vaatlerde bulunmuş, ancak yedi yılın sonunda dar ve sabit gelirlinin umutlarını söndürmüştür. Bu süreçte Hükümet "kaşıkla verdiğini kepçeyle almış, hatta 'kaşıkla verip sapıyla gözünü çıkaran' üvey annelerden rol kapmaya çalışmıştır."

 

Milletvekili maaş ve özlük hakları iyileştiriliyor, sabit gelirlinin elinde avucundakiler alınıyor

Hükümetin bu süreçte milletvekillerinin maaş ve özlük haklarını iyileştirmek için fırsat kolladığını ifade eden Akay, dar ve sabit gelirli kesimin elinde avucunda ne varsa almak için düşük maaş artışı yapan hükümetin, buna mukabil temel tüketim maddelerine fahiş zamlar yaptığını vurguladı. Hükümet memur ve emekli söz konusu olduğunda hazine bekçiliğine soyunurken, reel sektöre hazinenin kapılarını ardına kadar açabildiğine dikkat çeken Akay, "İş başına geldiği günlerde 'üç yıl sonra mutfağınız bollaşacak, cebiniz para görecek' şeklinde umut tacirliği yapan Hükümet, elektriğe yaptığı fahiş zamla dar ve sabit gelirlinin cebindeki paraya ve sofrasındaki ekmeğe göz dikmiştir" açıklamasında bulundu. BASK Genel Başkanı Resul Akay açıklamasına şöyle devam etti:
"Hükümet Türkiye'nin kronikleşmiş iç ve dış sorunlarını özensiz bir şekilde gündemde tutarak dar ve sabit gelirlinin gerçek gündemini unutturmaya çalışıyor, ancak "ateş düştüğü yeri yakar" misali bunu başaramayacak"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler