"Hükümet sivil darbe yapıyor"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ergenekon ile Türkiye'de bir baskı sisteminin de kurulmaya çalışıldığını söyleyerek, "Tabii ki askeri darbelere karşıyız. Ama bugün hükümetin doğrudan yapmaya çalıştığına inandığım, Hitler benzeri bir rejimi getirmeye çalıştığına inandığım sivil darbelere de karşıyız. Hep söylüyorum, dünya seçimle iş başına gelmiş, sonra baskıcı bir yönetimi benimseyerek faşizan bir sistemi oluşturmuş, çevresini ve dünyayı kana bulamış yönetimleri görmüştür" dedi.

Yayınlanma: 24.01.2009 - 10:59
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP Parti Okulu'nda düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında gazeteci-yazar Uğur Mumcu, İsmail Cem ve Gaffar Okkan'ı anan Sezer, "Türkiye'nin büyük kayıpları olan bu isimleri saygıyla anıyoruz" dedi. Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini ve Türk solunun "ebedi muhalefete" mahkum edilmeye çalışıldığını savundu. Ergenekon operasyonlarına da işaret eden Sezer, Türkiye'de bir baskı sisteminin de kurulmaya çalışıldığı belirterek, şöyle dedi:

"Adına Ergenekon denilen süreçte tüm toplum baskı altına alınmaya çalışılıyor. Evrensel hukuk ilkeleri yok sayılmaya çalışılıyor. Ecevit'ten de gelen yapımızla her türlü darbeye karşıyız. Tabii ki askeri darbelere karşıyız. Ama bugün hükümetin doğrudan yapmaya çalıştığına inandığım, Hitler benzeri bir rejimi getirmeye çalıştığına inandığım sivil darbelere de karşıyız. Hep söylüyorum, dünya seçimle iş başına gelmiş, sonra baskıcı bir yönetimi benimseyerek faşizan bir sistemi oluşturmuş, çevresini ve dünyayı kana bulamış yönetimleri görmüştür. Hitler'leri, Mussolini'leri gördü. Bizim hükümetimizin, bizim Başbakan'ın gidişi de budur."
 

"Geçit vermeyiz"

Başbakan Erdoğan'ın, kendisine en küçük eleştiriye bile tahammül edemediğini ifade eden Sezer, "Bir ülkenin başbakanına da bu söylenir mi?' diye eleştirenlere bunu diyebilen, demokrasiyi kafasından tümüyle silmiş, zaman zaman demokrasi sözcüğünü çokça kullanmasına rağmen demokratik yöntemi kafasından tümüyle silmiş Başbakan'ın bugünkü yönetimi, bana o söylediğim yönetimlerin geliş tarzını çağrıştırıyor. Buna geçit vermeyiz" dedi. Sezer, Türkiye'de yurtseverlerin, demokrasi severlerin ve demokratik solcuların bulunduğunu, bu kişilerin bu duruma izin vermeyeceğini savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler