Hükümete destek verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Fransız Senatosu'nda alınan karara ilişkin, "Hükümet kararlı olsun, arkasında duracağız" dedi.

Yayınlanma: 24.01.2012 - 12:14
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Fransa'daki karar

Fransa Senatosu'nun aldığı kararla özgürlük, eşitlik ve dayanışma Fransız tarihinden silindi. Fransa’ya yaptırımlar kararlı bir şekilde uygulanmalıdır. Doğru karar alırsanız yanınızda oluruz.

Fransa açısından 21. yüzyılın kara lekesidir, hükümetin adımlarını destekleyeceğiz. Yeri gelirse hükümeti de eleştirmeye devam edeceğiz.
 

Taksici ve kamyoncular için öneri

10 numara yağ yaktıkları için şikayetçiler. 3-4 haftadır evine gidemeyen kamyon şoförleri var. Dertlerini anlatacak bir yer bulamıyorlar. Kamyoncu ve taksicilerin sorunlarının çözümü için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını önereceğim.

Hrant Dink davası

AKP demokrasinin güvencesi değildir. Demokrasi askıya alınacak dedik, bize gülüp geçtiniz. Şimdi sizin kapınızı çalmaya başladılar. Tabloyu görüp şaşırmaya başladınız, biz şaşırmadık. Halkla birlikte demokratik yollardan her türlü mücadelemizi yapacağız

Dink'in katledildiği tarih 19 Ocak 2007. O dönemin İstanbul Emniyet Müdürü, ''Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yoktur'' diyor basına. Bu açıklamayı yapan arkadaşımız Osmaniye'de vali. Muammer Güler bu olayları bilmiyordu. Devletin en kozmik biriminin başına geldi: Kamu güvenliği Müsteşarlığı.

Bu cinayetin nerede, ne zaman, hangi ıslahla işleneceği belli. Sen 32 saat sonra buluyorsun. 17 ihbar dilekçesi gidiyor cinayetle ilgili. Haberleri var mı? "Hayır, haberimiz yok" diyorlar. Hepsinin haberi var, hepsi örgütlü.

Başbakan diyor ki 'Cinayet Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmayacak.'' Ankara'daki derin dehlizlerin efendisi sizsiniz, sahibi sizsiniz. Pişkinliğin bu kadarına pes denir. Hakim dedi ki 'Örgüt suçlaması için yeterli delilimiz yok.'' Bu önemli bir itiraftır. Mahkemeler delil toplamaz, savcı toplar delili. Mahkeme önündeki belgelere göre karar verir. Bu dava neresinden bakılırsa bakılsın AKP'nin gözetimi ve koruması altında yürütülen bir davadır.

Başbakan 'Mahkemelerin işine karışmayız' diyor. Hakimleri savcıları sağa sola dağıttığını bilmeyen mi var? Mahkemelerin işine karışmazmış. Sen bunu anca külahıma anlatırsın.

Kamuoyunun dikkatini dağıtmak için yargı paketini açıkladılar. Reklamcı hükümet bu. Eğer bu olayla ilgili, Dink kararıyla ilgili olarak mahkemenin kararı ile ilgili olarak kamuoyunun tepkisi olmasaydı Erdoğan'ın kılı bile kıpırdamazdı. Şimdi 'Bu karar yanlıştır, düzeltilecek' diyor. Hani yargının işine karışmazdın, bu kararın düzeltileceğini nereden biliyorsun.

5 yıldır delil bulamadınız, şimdi mi bulacaksınız?

CHP olarak bunu unutmayacağız biz.

 
Uludere

Uludere'de 34 yurttaşımız öldürüldü. Ben 7 saatlik yolu göze alıp gittim. 7 değil 77 saat olsa da giderdim.

Senin bana teşekkür etmen lazım 'iyi ki oraya gittin' diye. Senin bakanların oraya çadır tiyatrosu için gitti.

Ben ülkesiyle ve devletiyle bölünmez bütün olduğunu göstermek için gittim oraya.

Soruyorum şimdi 'Bu istihbaratı kimden aldın?'. Dilsizleşti mübarek, sesi çıkmıyor. 'İstihbaratı ABD'den mi İsrail'den mi aldın' diye sordum.

Yabancı ülkelerin esiri olmuş bana yurtseverlik dersi veriyor. Sen kim yurtseverlik kim?

Tutuklu gazeteciler

Ben Brüksel'de konuşmuşum, zoruna gitmiş. Teknolojiyi de bilmiyor. Ellerine bazen iPad alıyorlar, aslında kullanmasını da bilmiyorlar. 10 yaşında bir çocuk Türkiye'deki cari açığı dünyanın neresinde olursa olsun internetten öğreniyor. Bunlar gerçekten şaşırmış, sanıyorlar ki dünya kör. Sizin gözleriniz görmüyor o dünyayı. Hapisteki gazeteci sayısından utanıyorsan, neden gereğini yapmıyorsun.

Bu ülkede özgür medya yok, özgür üniversite yok. Bunları söylemeyecekmişim. Senden mi korkacağım. Dilimin döndüğü kadar bütün dünyaya Türkiye'yi anlatacağım.

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Biz öyleyiz. Senin gibi değiliz biz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler