Huzurevlerinde kayıtlı kişi sayısı artıyor

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü öncesinde çarpıcı bir gerçek de ortaya çıktı. Huzurevlerine kayıtlı kişi sayısında geçen seneye oranla yüzde 30 artış yaşandı.

Yayınlanma: 30.09.2010 - 06:59
Abone Ol google-news

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK) verilerinden derlediği verilere göre Huzur Evleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kayıtlı kişi sayısı geçen seneye oranla artış gösterdi.

2009 Temmuz verilerinde SHÇEK'e ait Huzur Evleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kayıtlı kişi sayısı 2 bin 637, huzurevlerine kayıtlı kişi sayısı 2 bin 995, huzurevleri rehabilitasyon merkezine kayıtlı kişi sayısı 231 olarak verilirken, 2010 Temmuz verilerine göre ise Huzur Evleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kayıtlı kişi sayısı 7 bin 637 olarak veriliyor. Buna göre geçen seneye oranla huzurevlerine kayıtlı kişi sayısı yüzde 30 artış gösterdi. Huzurevlerine kayıtlı kişi sayısı artarken huzurevlerinin kapasitesi de arttırıldı. Huzurevlerinin kapasite sayısında da geçen seneye oranla yüzde 10 artış gösterdi.

Özel sektör huzurevine yöneldi


Ayrıca, 2000 yılında Türkiye'de özel sektöre ait yalnızca 19 huzurevi varken, bugün özel sektöre ait huzurevlerinin sayısının 119'a yükseldiği tespit edildi. Türkiye'de, kamu kurum ve kuruluşlarına ait 6 adet, yerel yönetimlere ait 22 adet, azınlıklara ait ise 7 adet huzurevi olmak üzere toplamda 154 adet huzurevi bulunuyor. Özel huzurevlerinin bulunduğu illere bakıldığında ise İstanbul 48 huzurevi sayısı ile birinci sırada yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler