"İadeleri için gereken yapılıyor"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sivas Katliamı sanıklarının Polonya'dan iadesine ilişkin gereğinin yapıldığını söyledi.

Yayınlanma: 06.10.2011 - 14:35
Abone Ol google-news

Avrupa Konseyi ile Adalet Bakanlığı tarafından ortak yürütülen Mahkeme Yönetimi Sistemi'nin Güçlendirilmesi Ortak Projesi'nin açılışını yapan Bakan Ergin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Ergin, Polonya'da yakalandığı belirtilen Sivas Davası'nın firari sanığı Vahit Kaynar'ın Türkiye'ye iadesi konusunda "Adalet Bakanlığı gereğini yapıyor" dedi.

Ergin bir gazetecinin Şemdinli'de bir askerin şehit olduğunu anımsatması ve terörle mücadelede gelinen noktaya ilişkin sorusuna ise, "Bu konuyla ilgili sürekli değerlendirmeler yapılıyor. Aynı mahiyetteki değerlendirmeleri doğrusu yapmaktan da sıkıntı bastı hepimizi. Artık söz söyleme zamanı değil icraat yapma zamanıdır. Bu illetten milletimizin başına musallat olan bu beladan inşallah kurtulacağız. Bunun için tüm gayret gösteriliyor" yanıtını verdi.

Ergin ayrıca BDP'li vekillerin Adalet Bakanlığı'na yaptığı ziyaret ve KCK milletvekilleri konusunda bazı sinyaller olduğunun söylendiğinin hatırlatılması üzerine ise, "İkili görüşmelerin içeriği o ikili görüşmelerde kalır. Kamuoyuna açıklanması gereken bir husus varsa o da açıklanır. Dolayısıyla bu görüşmenin içeriğine ilişkin özel bir şey söyleyecek değilim. Bu sorun sadece KCK'lı tutuklularla ilgili değil Türkiye'de başka problem yaşayan kesimler de var. Tamamını birlikte değerlendirdiğimiz çalışmaları zaman zaman sizinle paylaştık" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler