İFKM'nde sergi: Hedef Kalkınma

70. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), Magnum Photos işbirliğiyle, gelişmekte olan ülkeleri, onlara atfedilen imajdan farklı bir bakış açısı ile tanıtan bir fotoğraf sergisi gerçekleştiriyor.

Yayınlanma: 18.01.2012 - 19:19
Abone Ol google-news

Fotoğraflar, AFD’nin finanse ettiği çalışmaları ve sonuçlarını aktarırken bir yandan da kalkınmanın karşısındaki zorlukları gün ışığına çıkararak, Güney’deki ortaklarının dahil oldukları bu süreçte oynadıkları rolü yansıtıyor.
 
19 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında Taksim'de bulunan İstanbul Fransız Kültür Merkezi (İFKM)'nde izlenebilecek sergide yer alan temalar ve fotoğrafçılar:
 
Gine’de tarım  (fotoğraflar: Jonas Bendiksen), Kamboçya’da kalkınmaya destek (fotoğraflar: John Vink), Filistin topraklarında su ve hıfzısıhha (fotoğraflar: Paolo Pellegrin) Burkina Faso’da eğitim (fotoğraflar: Bruno Barbey), Kolombiya’da kentsel kalkınma (fotoğraflar: Thomas Dworzak), Moritanya’da anne-çocuk sağlığı (fotoğraflar: Olivia Arthur) ve Endonezya’da iklim (fotoğraflar: Jean Gaumy).
 
AFD İstanbul temsilciliği ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen sergide ayrıca Emrah Arıkan’ın modern toplumu mizah dolu bir bakışla yansıtan karikatürleri de yer alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler