İki büyük usta buluşuyor

İstinye Park'ta yer alan Antik Park Sanat Galerisi, yılın son büyük etkinliği olarak, Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini yansıtan Yalçın Gökçebağ'ın tabloları 28 Kasım-28 Aralık 2008 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 12:59
Abone Ol google-news

Yalçın Gökçebağ “ Farkında mısınız?”  temasını verdiği yılın son büyük sergisinde, yok edilen doğayı fark ettirmek istiyor. Resimlerinde Anadolu’dan giderek yok olan görüntüleri kullanarak, doğa ile bütünleşen, çalışan insanları, onların yardımlaşmalarını, sıcak birlikteliklerini, mekanikleşen günümüz insanına hatırlatmak istiyor. Sanatçının, saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerine geliştirdiği, pastoral içerikli kır yaşamının görüntülerini konu alan resimleri içtenlik dozu yüksek tutulmuş bir anlayışı temsil etmektedir.

Rasim Konyar “Arşimist Formlar” temalı heykel sergisi için kendine özgü formları olan çanları seçti. Yuvarlaklığı, boyutları, yalınlığı içinde sakladığı zengin biçimi ile yıllardan beri hayranı olduğu çıngıraklı çanlar, sanatçı için yepyeni bir heyecanın kapısını araladı. Sanatçı, ilk kez sergilenecek olan “Arşimist Formlar”ı oluşturan bu objeleri birbiriyle buluşturmanın, yalın yüzeylerin zengin formlarıyla oynayarak, altın varak levha, elmas ve inci ile bezeyerek, yeni görsel yansımalar yaratmanın heyecanlı bir yolculuk olduğunu belirtiyor. Sergiyle ilgili ayrıntılı bilgiye 0212 345 59 99 nolu telefondan ulaşılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler