"İkinci Dünya Savaşı'nın sorumlusu Polonya"

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Askeri Tarih Enstitüsü için yapılan bir araştırmada, İkinci Dünya Savaşı'nın "asıl suçlusu"nun Polonya olduğu savunuldu.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 12:54
Abone Ol google-news

Rusya'da yayımlanan Vremya Novostey gazetesinin Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre, Savunma Bakanlığı'na sunulan bir araştırma raporunda, "1939 yılında Polonya'nın Hitler'in haklı taleplerini yerine getirmediği, Hitler'in adaleti sağlama bahanesiyle İkinci Dünya savaşını başlattığı" görüşüne yer verildi.

Almanya'nın Polonya'dan Gdansk (o zamanki adı Danzig) kentini isteyerek, buradan Batı Prusya'ya kadar yol yapacağını bildirdiği kaydedilen raporda, Polonya'nın bu talebi reddetmesi üzerine Almanya'nın haklı olarak savaşı başlattığı görüşüne yer verildi.
Raporda, İkinci Dünya Savaşının başlamasının gerçek suçlusunun "politik hamaset ve temelsiz hayallerle hareket eden Varşova hükümeti" olduğu savunuldu.

Almanya'da İkinci Dünya Savaşını Almanların başlattığını inkar etmek kanunen yasak ve bu yasağa uymayanlar, Almanya Anayasayı Koruma Dairesi tarafından takibata uğruyor.
Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinin "Tarih; yalana ve tahrifata karşı" bölümünde yayımlanan rapor, Rusya Savunma Bakanlığı Askeri Tarih Enstitüsü, Kuzey-Batı Askeri Tarihi Araştırmaları Bölüm Başkanı Albay Sergey Kovalyov'un imzasını taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler