İKKB'nin 18.yıldönümü kutlandı

Halen 33 sivil toplum örgütünün oluşturduğu bir platform olan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), bugün Beşiktaş Belediyesi, Levent Kültür Merkezi'nde "Devrim Yasamız Medeni Kanun 87 Yaşında" başlıklı bir etkinlikle kuruluşunun 18. yıldönümünü kutladı.

Yayınlanma: 16.02.2013 - 20:22
Abone Ol google-news

İKKB Koordinatörü Nazan Moroğlu açış konuşmasında kuruluşa emeği geçen herkese teşekkür ederek; “İKKB üyeleri olarak bizler, Cumhuriyet devrimlerini korumak ve savunmak, laiklik, demokrasi, kadının insan hakları, Cumhuriyet devrimleri ortak paydası çerçevesinde birbirimize kenetleneceğiz. Laiklik ilkesininin kadın haklarının güvencesi olduğunun bilincindeyiz. Atatürk devrimlerinin amacına baktığımızda en temel özelliğin: Hukuk devriminin ulusal egemenliğe dayandırılması olduğunu görüyoruz” dedi. Anayasa’nın 174. maddesinin önemine de değinen Moroğlu; “Yeni sivil anayasa yapma telaşının” bu maddeden duyulan rahatsızlık olarak, yorumladı.

Görevi, 2003’de Moroğlu’na devreden İKKB Kurucu Koordinatörü Prof. Dr. Necla Arat’ta; “Bu Birliğin haberini Ahmet Taner Kışlalı, Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde “Bir demet daha” başlığı altında verirken ‘devasa bir şemsiye’ye benzetmişti” dedi. Arat; “Yükselen bağnazlığa ve kadın düşmanlığına karşı İKKB, etkin bir duruş sergilemiştir” diyerek bunun yetmediğini, sessiz çoğunluğun Cumhuriyet’e sahip çıktığını haykırması gerektiğini vurguladı.

Ayşe Lebriz Berkem’ın sunduğu kutlamada, Çağdaş Müzik Topluluğu şef Muhammet Kart yönetiminde bir mini konser verdi. Türkân Saylan’ın başı çektiği Cumhuriyet Mitingi ve diğer etkinlikleri içeren; "İKKB’nin Kuruluşunun 16. Yıldönümü” görsel sunumu yapılarak, geçmişten bugüne göz atıldı. Üye kuruluşların başkanlarına 10.yıl anısına teşekkür belgesi sunuldu. Girişte açılan, "Cumhuriyet Devrimini Yaşayan Kadınlar (1923-1950)" sergisi gezildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler