İklim, besin değerinden çalıyor
İklim değişikliğinin gıdalar üzerindeki etkisi hakkında yapılan bir çalışma giderek artan karbondioksit emisyonlarının, temel gıdaların besin değerini azaltarak 2050 yılında küresel düzeyde beslenme sorunlarına yola açacağını ortaya koydu.
Lancet Planetary Health adlı dergide yayımlanan çalışmaya göre buğday, pirinç, mısır, bezelye, darı, soya fasulyesi, patates ve arpada besleyici değerler ortalama yüzde 3 oranında kaybedilecek.
Çinko eksikliğinin, her yıl beş yaş altı 100 bin çocuğun ölümüne sebep olduğu tahmin ediliyor. Protein eksikliği ise çocukların gelişimini sekteye uğratıyor ve anne ölüm oranlarının artmasına da sebep oluyor. Her yıl 2.2 milyon civarında beş yaş altı çocuğun ölümünden sorumlu olduğu ifade ediliyor. Demir eksikliği ise yılda yaklaşık 200 bin kişinin doğrudan ölümünden sorumlu. Aynı zamanda anemi, zekâ geriliği gibi birçok sağlık sorununa ve bu sorunlar yüzünden erken ölüme neden oluyor.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı